Izzó parázs, lángoló lelkek

A Magyar Polgári Párt gyergyószentmiklósi szervezetének kommünikéje

A múlt heti események, nem csak a gyergyói közvéleményt, hanem a nemzetközi sajtó kedélyét is felborzolták, mondhatnánk megzavarta a húsvéti készülődés előtti állóvizet. A különböző oldalakon megjelent megnyilvánulások egyik szélsőségből a másikba torkolltak, volt aki, már gyergyói mivoltát is  megtagadta.

Ki a hibás? Hibás lehet a rendőrség, hibás lehet a csendőrség, helyi rendőrség, polgárőrség, önkormányzat, az EU is adott esetben, valamint azok a székelyek, akik eladták ingatlanjaikat a romáknak. Mindenkinek megvan a maga felelőssége ebben a történetben, de senkire nem szabad „ráhúzni a vizes lepedőt”. A történet picit mélyebbre gyökerezik és nem új keletű a probléma. Bűnbakot lehet keresni, azonban sokkal ésszerűbb lenne, ha az okokat kezelnénk, szűntetnénk meg, hogy hasonló esetek ne forduljanak elő. Mi a megoldás? Konkrét lépeseket teszünk, az irányba, hogy a megoldási javaslataink eljussanak a törvényhozás szintjére. Indítványozni fogunk szakmai fórumokat, a rendfenntartó erők bevonásával, hogy jobban figyeljenek oda javaink védelmére. Civil szervezetek bevonásával lakossági tájékoztatásokat kezdeményezünk, hogy ne féljünk megtenni a feljelentést, amennyiben valamilyen sérelem ér minket. Jobban odafigyelünk egymásra, embertársainkra. Kérni fogjuk a hatóságok éberségét, követelni fogjuk az egyenlő bánásmódot. Nem megengedhető az a magatartás sem, hogy javainkat integrálódni nem akaró személyeknek adjuk el.  A törvénysértőkkel szemben törvényes fellépést szorgalmazunk, nyomást gyakorolva a rendfenntartó szervekre. További szigorításokat kezdeményezünk, a lakhatást, letelepedést illetően.

Megértjük az emberek felháborodását, azonban óvva intünk mindenkit az önbíráskodástól, hiszen az agresszió további feszültségeket szülhet, amely már az egész közösségre nézve hátrányos lehet. Hisszük, hogy közösen javítani tudunk a város közbiztonságán, senki sem szeretne olyan városban élni, ahol mindennaposak a magyarokat ért sérelmek, törvénysértések. Ebben mindenkinek felelőssége és szerepe van, kell, hogy legyen! Bízunk polgártársaink józanságában, a közösség erejében és teremtő mivoltában.

Magyar Polgári Párt
Sajtóiroda
Gyergyószentmiklós

Kérem ossza meg ismerőseivel: