Jó úton haladnak a fejlesztések

A gyergyószentmiklósiak közel 70 százaléka elégedett a városban zajló fejlesztésekkel

A júniusban indított lakossági felmérésünkből kiderült, hogy a gyergyószentmiklósiak közel 70 százaléka elégedett a városban zajló fejlesztésekkel. Bár még nyomtatott formában folyik a lakossági egyeztetésünk, de az eddigi eredmények már reprezentatívak és önmagukért beszélnek.

A számok mindenképp biztatóak, örülök, hogy a gyergyószentmiklósiak látják, hogy a fejlődés elkezdődött, és a város szinte minden pontján tetten érhető. Annak is örvendek, hogy a lakossági igények találkoznak a városvezetés terveivel, például az útépítés vagy a víz-és szennyvízhálózat korszerűsítése is ilyen igényként merült fel. Ezeken a területeken zajló fejlesztéseinkkel 50 éves adósságunkat törlesztjük most a gyergyószentmiklósiak felé és évtizedekre előre lendítjük a várost. A válaszok szerint fontos beruházásnak értékeli a lakosság a jégpálya felújítását.

Ezzel a fejlesztéssel méltó hajlékot teremtünk Gyergyó legnépszerűbb sportágának. A felmérés szerint Gyilkostó fejlesztését is fontosnak tartják a szentmiklósiak. Az üdülőtelep közművesítési munkálataira a napokban írtuk alá a szerződést a kivitelezővel, így hamarosan elindulhat az a munkálat, amelynek eredménye a turizmusnak is új lendületet adhat. Sajnos a járvány okozott gazdasági problémákat, nem is keveset, de polgármesterként semmi nem lehet fontosabb számomra, mint a lakosság érdekeinek a képviselete és a beruházások megmentése. Biztosíthatom Önöket arról, hogy a fejlesztésekkel továbbra sem állunk meg, még ha az adminisztráció és a bürokrácia sokszor gátat is szab a kezdeti lendületnek!

Az elmúlt négy év kemény munkájának gyümölcse érik most be: jó néhány fejlesztésünkre már megszereztük a forrásokat, megteremtettük a beruházások anyagi hátterét, túl vagyunk már számtalan adminisztráción, lezajlottak a közbeszerzések és végre elindulhattak a fejlesztések. További nagyberuházások tervei is asztalomon vannak már, jó úton haladunk! Tisztában vagyok azzal, hogy a városban most folyó munkálatok türelmet kívánnak, de mindannyian tudjuk, hogy Róma sem egy nap alatt épült fel. Türelmesek pedig csak azzal a tudattal lehetünk, hogy a fejlődés elkezdődött és mi folytatni fogjuk.


Nagy Zoltán polgármester

Kérem ossza meg ismerőseivel: