Kapható lesz több olyan gyógyszer is, amely jelenleg hiánycikk

Például az Euthyrox is

Jövő héttől ismét megvásárolható lesz a patikákban több olyan gyógyszer, amely jelenleg hiánycikk, például az Euthyrox is, jelentette ki csütörtök este Nelu Tătaru egészségügyi miniszter, hozzátéve, hogy a kórházak rendelkeznek jelenleg a koronavírus-fertőzés kezelésére használt Platinium és Kaletra gyógyszerekkel.

A romániai patikákban már februárban hiánycikk volt a pajzsmirigykezelésre használt Euthyrox, a miniszter ígérete szerint azonban jövő héttől ismét kapható lesz.

‘A Metformin több más gyógyszerrel helyettesíthető, és jelenleg van Platinium és Kaletra is, adományokból. Több beszerzési szerződést is aláírtunk, nagyobb mennyiségekre is’ – mondta el Nelu Tătaru a Realitatea Plus műsorában.

Elmagyarázta, a Kaletra gyógyszert a HIV-fertőzött páciensek, míg a Platiniumot a reumatoid arthritis kezelésére használják, de mindkettő használható a COVID-19 gyógyítására is.

Az egészségügyi miniszter szerint a lakosság a paracetamol alapú gyógyszereket is felvásárolta a patikákból, illetve más gyógyszereket is, amelyekből fel akart halmozni otthon ‘a nehezebb időkre’, ebből adódik a gyógyszertári lerakatok kiüresedése.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: