Kelemen H.: Klaus Iohannis hisztérikus, államelnökhöz méltatlan nyilatkozatot tett

Az RMDSZ elutasítja ezt a fajta beszédet és a gyűlöletkeltést

Klaus Iohannis hisztérikus, államelnökhöz méltatlan nyilatkozatot tett, ami a Nagy Románia Párt erőszakos és veszélyes politikájára emlékeztet: a magyarok elveszik Erdélyt – nyilatkozta szerdán Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke.

“Ma az elmúlt 30 év példátlan megnyilvánulásának voltunk tanúi, hiszen az elnöki palota mikrofonjától zúg a félretájékoztatás és a magyarok elleni gyűlöletkeltés. Az RMDSZ határozottan elutasítja ezt a fajta beszédet és a gyűlöletkeltést. Az államelnöknek elnézést kell kérnie ezért a nagyon veszélyesen elcsúszott mondatáért!” – idézi a szövetség közleménye Kelemen Hunort.

Az RMDSZ-elnök ugyanakkor reményét fejezi ki, hogy most már lesz ideje Iohannisnak az ország gazdasági, társadalmi problémáival is foglalkozni.

“Igen, tisztelt Klaus Iohannis, reméljük, hogy miután sikerült megvédenie Romániát és Erdélyt a magyaroktól, lesz ideje foglalkozni az ország gazdasági helyzetével, a munkanélküliséggel. Lesz ideje nemzetközi kétoldalú tárgyalásokat folytatni azokért az emberekért, akik Németországban, Spanyolországban, Ausztriában dolgoznak, hogy méltányos egészségügyi és szociális ellátásban részesüljenek. Reméljük, hogy miután sikerült megvédenie Romániát és megmentenie Erdélyt, lesz ideje foglalkozni azzal, hogy az embereknek legyen munkája, legyen ahova dolgozni menniük, hogy a vállalkozások ne menjenek csődbe. Mert most ez lenne az ön legfontosabb feladata” – nyomatékosította egy, a Facebookon közzétett videóüzenetben Kelemen.

Klaus Iohannis államfő bírálta szerdán a Székelyföld autonómistatútumának tervezetét, hangsúlyozva, a Szociáldemokrata Párt (PSD) segített az RMDSZ-nek abban, hogy átmenjen a javaslat a képviselőházon.

“Hihetetlen, kedves románok, hogy mi zajlik Románia Parlamentjében. A PSD segített az RMDSZ-nek, hogy átmenjen a képviselőházon egy olyan törvény, amely széles körű autonómiát biztosít Székelyföldnek. Hihetetlen, hova jutottunk ezzel a PSD-vel. Hihetetlen, milyen egyezségekre kerül sor a parlamentben. (…) A nagy PSD azért harcol a parlamenti titkos irodákban, hogy adja Erdélyt a magyaroknak” – fogalmazott az államfő a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: