Kerekasztal-beszélgetéseken ismertetik az aktuális kiírásokat

A Hargita Megye Tanácsának alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége pályázati az elkövetkező időszakban kerekasztal-beszélgetéseket szervez, hogy a helyi vállalkozók, illetve a közintézmények képviselői találkozhassanak azon intézmények képviselőivel, amelyek pályázatokat hirdetnek meg, illetve a meghívottak között szerepelnének olyan közintézmények és cégek képviselői is, amelyek már sikeresen pályáztak, és be tudnak számolni tapasztalataikról. A találkozókon a pályázás menetéről, a pályázati dosszié összeállításáról, pályázási feltételekről szerezhetnek hasznos információkat a résztvevők, ugyanakkor tanulhatnak azoknak a tapasztalataiból, akik már végigjárták a pályázás útját.

A fejlesztési ügynökség nagy hangsúlyt fektet a vállalkozói szféra erősítésére, ezért összegezte az aktuális pályázati lehetőségeket biztosítva ezzel az információs hátteret a pályázás folyamatához. Februárban elindult a 10 000 euró fiataloknakcímű program is, melynek keretében a 35 évnél fiatalabb vállalkozók állami támogatást kaphatnak.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke úgy látja, a megyei gazdasági fejlődés szempontjából fontos, hogy minél több forrásból értesüljenek  a helyi vállalkozók, gazdák, közintézmények,  az aktuális támogatási lehetőségekről.

– Hargita Megye Tanácsa és alintézménye, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége ezen megfontolásból térképezte fel az aktuális pályázati lehetőségeket,  hogy közvetett módon is hozzájárulhasson a megye gazdaság fejlődéséhez – nyilatkozta ennek kapcsán a megyeelnök.

Barabás Csaba, a fejlesztési ügynökség vezetője szerint a vállalkozói szféra tájékoztatása a pályázati lehetőségekről, a vissza nem térítendő támogatásokról kiemelten fontos egy térség gazdasági fejlődésében, mivel így azokat a vállalkozókat, gazdákat, közintézményeket is tájékoztatják, akik pályázni szeretnének, de nem tudják, van-e számukra megfelelő kiírás.

– Ezért fontos, hogy felhívjuk a vállalkozók figyelmét a pályázati lehetőségekre, így biztosítva számukra egy újabb infomációs csatornát – jelentette ki az igazgató.

Kérem ossza meg ismerőseivel: