Két új produkción dolgoznak a Figurások

Ismét zajlik az élet a színházban

Két és fél hónap kényszerpihenő után június elejétől újra elkezdődnek a próbák a Figura Stúdió Színháznál. Az évad hátralévő részében két új produkción dolgozik a társulat, betartva a hatóságok által előírt szabályokat: Long–Singer–Borgeson: Shakespeare Összes Rövidítve című darabját Barabás Árpád, valamint Gianina Cărbunariu Stop the Tempo! című szövegét Faragó Zénó állítja színpadra.

A járványt megfékező intézkedések miatt, valamennyi kulturális intézményhez hasonlóan március közepétől a Figura is felfüggeszteni kényszerült a nyilvános és művészi tevékenységét. Ennek ellenére az élet nem állt meg a gyergyószentmiklósi színházban: a csendes időszak alatt megszépült a két játéktér: a nagyszínpadot és a teljes stúdiótermet újrafestették, a folyósokat kimeszelték, illetve számos olyan javítási munkálatra került sor, amelyre a normál tevékenység mellett csak a nyári szünetben lett volna lehetőség. Az épület belső udvarán új szabadtéri színpad létesült, amely a még tartó korlátozások ideje alatt játszott előadásoknak ad majd teret.

_GAB8713

Várhatóan még ebben az évadban bemutatóra kerül sor: a S.Ö.R., avagy Shakespeare Összes Rövidítve című brit darabot Barabás Árpád rendezésében láthatja majd a közönség. A S.Ö.R. egyfajta élő Shakespeare-album, amely a neves drámaíró legismertebb műveiből kiragadott részleteket hozza színpadra és egyben közelebb a nézőkhöz egy közvetlen, jó humorú, improvizatív előadásban.


A Figura Stúdió Színház sajtóközleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: