Kiértékelték Gyergyóremetén az idei egészségügyi szűrőprogramot

Idén 876 személyt vizsgáltak meg


Közös programokkal fejleszt Hargita és Bács-Kiskun megye

A jó együttműködést a turizmusra és egyéb ágazatokra is kiterjesztik

A Hargita és a magyarországi Bács-Kiskun megye közötti testvérkapcsolat nem egy üres kapcsolat, hanem tartalommal teli, mondta Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsának programokért felelős vezérigazgatója a május 31-i gyergyóremetei sajtótájékoztatón, amelyen az idei egészségügyi szűrőprogramot értékelték. Az együttműködés egyik legkiválóbb eredménye a már 11 éve működő egészségügyi szűrőprogram, de további közös projektekben, programokban gondolkoznak a turizmus fejlesztése terén és egyéb ágazatokban, fejtette ki Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.

Vasárnaptól szerdáig zajlott az egészségügyi szűrőprogram Remetén, idén 876 személyt vizsgáltak meg, nagyrészt remeteieket, de a környékről érkezőket is, számolt be Laczkó-Albert Elemér. A község polgármestere örömét fejezte ki, hogy voltak/vannak olyan emberek, akik kitalálták és működtetik a programot, ezért köszönettel tartoznak az orvoscsoport mellett a program koordinátorának, Hargita Megye Tanácsának is, mondta.

Tizenegy éve működik ez a kapcsolat a két testvérmegye között, hangsúlyozta Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, az orvosok közül sokan évek óta visszajárnak. Hozzászólásában megköszönte a szakembereknek a néhány napos megfeszített, elhivatott munkát.

RemeteSajtaj_2017maj31_2

A szűrőprogramot is szeretnék továbbfejleszteni, még több orvost elhozni és még több embert megvizsgálni, mondta Mócza György, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgató-helyettese. Hozzátette: munkájuk hatékonyságát a körülmények is befolyásolják, és Remetén jók voltak a munkakörülmények, így jó volt a munkakedv is.

A programot kiterjesztenék Kovászna megyére is. Jövő tavasszal valamelyik csíkszéki településen folytatódik a lakosság egészségi állapotának felmérése.

Kérem ossza meg ismerőseivel: