Kihirdették a MOL Tehetségtámogató program 16. pályázati kiírásának eredményeit

A Fox Hockey, Gyergyószentmiklós lánycsapata is nyert támogatást

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a MOL Tehetségtámogató program 16. pályázati kiírásának eredményeit. Az idei kiírás során 186 művészeti és sport pályázatban 581 fiatal részesült 563.000 lej támogatásban.

2006 óta, az elmúlt tizenhat év során, több mint 3.062 tehetséges fiatal részesült összesen 5.467.000 lej értékű finanszírozásban.

A 2020-as tokiói olimpián Romániát hat olyan sportoló képviselte, aki a MOL Tehetségtámogató korábbi kiírásainak kedvezményezettje volt. Szőcs Bernadette – asztalitenisz, Incze Kriszta – birkózás, Robert Glință, Daniel Martin és David Popovici – úszás, Miklós Andrea – atlétika. David Popovici 4. helyezést ért el 200 m, valamint 7. helyet 100 m szabadúszásban, Szőcs Bernadette 5. helyet szerzett vegyespárosban és csapatversenyben, Incze Kriszta és Robert Glință 8. helyen végzett birkózásban, illetve 100 m hátúszásban.

„Büszkeséggel tölt el, hogy a tehetséges fiatalokat felkaroló Tehetségtámogató programunknak immár tizenhat kiírására került sor. A programban támogatott fiatal tehetségek az olimpiai játékokon és más rangos országos és nemzetközi versenyeken értek el jelentős eredményeket. A MOL Románia csapata számára megtiszteltetés, hogy pályafutásuk elejétől mellettük lehettünk. A támogatottak közül néhányan már nemzetközi élvonalba kerültek, ez számunkra a program fontosságát, a kiválasztási folyamat hatékonyságát igazolja és a folytatásra ösztönöz.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az idei kiírásra 409 pályázat érkezett, melyben 1.114 fiatal sportoló és művész részére igényeltek támogatást több mint 2.667.000 lej értékben. Az 563.000 lejes támogatási alapból a két szakmai zsűri javaslata alapján 186 pályázat részesült, és így 581 fiatal kapott finanszírozást. A sportzsűri 99 pályázatot javasolt összesen 223.000 lej támogatásra, a művészetben pedig 53 pályázat nyert 200.000 lej összértékű finanszírozást. A 18 év fölötti korcsoportban a 140.000 lejes támogatási alapból 34 pályázat részesült.

„A Tehetségtámogató program 16 éves fennállásának örömét beárnyékolta Ivan Patzaichin távozása. Hét éven át volt a MOL Tehetségtámogató zsűrijében – számunkra megtisztelő ismeretség és együttlét. Köszönjük, hogy velünk tartott, köszönjük a fiatal tehetségek érdekében végzett szakértői munkáját. Ivan Patzaichin számunkra egy példakép, gondolatainkban ezután is velünk marad.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A részleges vagy teljes támogatásban részesülő pályázók névsora megtalálható a http://www.kozossegert.ro/ és a https://molromania.ro/ honlapokon.


A Közösségért Alapítvány közleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: