Kiosztásra kerülnek az óvodás szociális értékjegyek

A novemberi és decemberi hónapokra

2019. január 8-án, kedden 11 és 13 óra között kiosztásra kerülnek az óvodás szociális értékjegyek. Összesen 107 jegy kerül kiosztásra (novemberre 52 és decemberre 55 jogosult óvodás). Az érintetteket telefonon is értesítik a szociális osztály munkatársai.

A jegyeket a szociális osztály székhelyén, a Kárpátok utca 7. szám alatt lehet átvenni.

A havi 50 lej értékű értékjegyet, azok a családok igényelhetik, ahol az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 284 lejt, a gyerek valamely iskola-előkészítő tanintézményébe be van íratva, és oda rendszeresen jár. Az értékjegyet kizárólag élelmiszer, tanszer, ruházati cikkek és tisztálkodási szerek vásárlásakor lehet igénybe venni azoknál a kereskedelmi egységeknél, akik ezt elfogadják.

A gyerek, akinek a részére igényelték a szociális értékjegyet be kell legyen íratva egy óvodába/napközibe, és rendszeresen kell oda járnia. Az orvos indokolt esetben 50%-ot igazolhat, a szülő pedig 3 napra adhat igazolást. Amennyiben egy napot is igazolatlanul hiányzott, az adott hónapra felfüggesztik az értékjegyet számára.

Felhívjuk a jogosult gyerekek szüleinek figyelmét, hogy az igazolásokat kellő időben adják át a pedagógusoknak, hogy ez ne lehessen akadálya a jogosultságnak.

Kérem ossza meg ismerőseivel: