Klaus Iohannis: Az iskola biztosan nem fog a megszokott módon megkezdődni

Több, vagy kevesebb on-line tanítás is lesz

Jövő héten megbeszélést tart az új tanév megnyitásának lehetséges forgatókönyveiről Ludovic Orban kormányfővel, Monica Anisie oktatási miniszterrel és más, az oktatás területén illetékes miniszterekkel – jelentette be szerdán Klaus Iohannis államelnök.

‘Számos megbeszélést tartottam már az oktatási minisztérium vezetésével, szakértőkkel, a kormány más, ezen a téren illetékes tagjaival. Fontos előrelépések történtek a stratégiák és forgatókönyvek körvonalazódásában. Jövő héten megbeszélésre hívtam a kormányfőt, a tanügyminisztert és több más minisztert, remélem, sikerül körvonalazni a forgatókönyveket, amelyeket aztán közzé lehet tenni’ – jelentette ki az államfő a Cotroceni-palotában tartott sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, ‘biztos, hogy az iskola nem fog a megszokott körülmények között elkezdődni, mivel a járvány szeptemberig nem tűnik el’.

‘A kizárólagos on-line oktatás nagyon bonyolult volna. Emiatt a vegyes megoldás felé hajlunk, amely a helyi körülmények szerint is változni fog: több, vagy kevesebb on-line tanítás lesz. Erről azonban egy-két héten belül fogunk pontosan dönteni’ – magyarázta Iohannis.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: