Konyhai cikkek 179.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Bögrés pite

    Sajna, igen nagy sebességgel érik a szilva, alma, ami persze csakis azon okból kellemetlen, hogy öles léptekkel haladunk a tél felé. 🙁 Egyébként meg, a fűtésszezon garantált kezdése miatt, az ősz is igencsak háttérbe szorul kedvenc évszakaim körében. Eleddig csak tervezgettem, de előbb-utóbb csak elmegyek valami melegebb éghajlatra 🙂, ahol nem azzal töltöm a nyarat, hogy pénzt keresek a téli tüzelőre.
    Hála a Fennvalónak, azért errefelé is akadnak olyan fák, amelyeket nem kivágása, hasogatása, eltüzelése miatt, hanem termésére számítva ültetünk. Az idén pedig meg is hálálták ezt, akkora hozammal, hogy alig bírunk vele. Szilvából már készült aszalvány, fagyasztott, zselé, íz, és, habár még elég jó egészségnek örvendek, a többiből akár pálinka is lehet. 🙂 Az alma meg jobban bírja a gyűrődést, elálldogál még jó darabig pincénk polcain.
    Kivéve ezt a jó néhány darabot, amelyek mézzel, citromfűvel és fahéjjal összerotyogván, némi zselatinos segítséggel egy pite tetejére borultak. Süteményem tésztája bögrés: 3 bögre liszt, 1 bögre cukor, 2 tojás, 150 g tejföl, 1 vaníliás cukor, 1 sütőpor, 25 dkg margarin. Tölteléke tetszés szerint lehet bármi, alma, túró, meggy, főtt mák és a többi… Mindennek tetejébe vaníliás krém került, jelen esetben, időszűke miatt, vajjal dúsított puding. Diódarálvány is szóródott rá. 🙂

Forrás: hirmondo.ro

bogres_pite

Kérem ossza meg ismerőseivel: