Konyhai cikkek 220.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Fagyasztás és fogyasztás: Almás-krémes szelet

almas    Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de az enyém, mondhatnám!  Mármint az eredeti recepthez képest. De még így is ízorgia! A tésztájában 3 tojásfehérje, 6 dkg liszt, 1 mk sütőpor és csipet só mellett , 6 dkg citromfüves porcukor található (ami úgy készül, hogy a szárított citromfüvet összedarálom cukorral). Erre kerül sütés után az almaréteg, mely citrommal, mézzel, zselatinnal összefőzött alma, rá a vaníliakrém (időszűkében akár vajjal dúsított vaníliapuding ).
    A méz egyébként pitypangméz, amit tavasszal főzök két összmarék pitypangvirágból, 1 liter vízből, 1 kg cukorból és egy fél citromból. Süteményem koronája pedig tejszínhab, amit talán a fogyasztó fejvesztve le is kapirgál, mihelyt eszébe jut a szív-koronaér, és az ő egyre vastagodó fala, de én azért mégsem hagyom le róla, mert csakis így lesz kerek a szájüregekben robbanó ízözön. 
    Ha meg netán egyéb, sürgősebb teendőink is vannak, tésztakavargatás helyett készíthetjük fagyasztott réteslapból is (fagyasztómban mindig pihen egy csomagnyi példány), amit kockára (matematikailag négyzetre ) vágva, muffin sütőformában megsütünk. Ugyanis, így kosárka formát ölt, melybe beletöltögethetjük a krémeket, és máris egy sokkal elegánsabb süteményt tálalhatunk az arra érdemesek elé. 

Forráswww.kalendarium.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: