Konyhai cikkek 226.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Színes képek és ebédek

    Mai ebédünk a minél színesebb, annál finomabb: párolt zöldség sült kolbásszal. A legjobb az egészben, hogy megvásárolni több időbe telik, mint elkészíteni. 
    Tehát, ha lapul a fagyasztóban egy zacskó zöldség, a hűtőben pedig egy kis kolbász, akkor kb. 20–30 perc alatt elkészíthetjük, és meg is ehetjük ezt a finom ebédet. Azért sietünk, mert ránk szakadt a ballagások időszaka, ráadásként pedig van egy saját gyermekünk is, aki pont ebben a korban leledzik, ezért igencsak elfoglaltak vagyunk.  Gyermeket noszogatunk (hol alacsonyabb, hol emeltebb hangerővel, meg egyéb praktikákkal ), hogy most már igencsak jó lenne a román érettségire a hegy alatt abrakolni, hússzeleteket és süteményeket rántunk ki a forró zsiradékból, no meg a sütőből, csak úgy ég a kezünk alatt a munka, meg az ottfelejtett rántás.
    Véget ért csekély húszéves kapcsolatunk a romániai tanügyi rendszerrel, mely okból kifolyólag szándékomban áll nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása, csak még a megfelelő pillanatra várok.  Merthogy mindenekelőtt – és általában – inkább eszem. Ezért pici olajon megpárolok egy fej felszeletelt hagymát, majd hozzáömlesztem a zöldséget. Olajban szép pirosra sütöm a kolbász mindkét oldalát. Egy szelet friss, pityókás házikenyér társaságában igazán finom ebédben részesülhetünk! 

Forrás: hirmondo.ro

sult_sajt

Kérem ossza meg ismerőseivel: