Konyhai cikkek 253.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Töltelék fasírt

    Történt egy szép napon (melyek mostanság egyre többen sorakoznak egymás után e furcsán meleg őszben🤔), hogy vendégeket vártam vacsorára.
    Ezidáig semmi különleges nincs a történetben, ugyanis nem csak a szűk család tagjai szoktak nálunk vacsorázni, hanem néhanap barátok is.😊A baj ott kezdődött, mikor a csirkecombok (egész csirkét nemigen töltök, mert úgyis mindenki a combját enné😉) töltése közben megcsörrent a telefonom (Murphy-törvénye szerint a telefon akkor csenget, amikor a kéz zsíros, vizes, ragacsos, netán az ember az sem tudja, hogy épp hol hagyta😏). Kéz mos, töröl, telefon felvesz, ember elhűlve hallja: az egyik vendég vegetáriánus. Nosza, gondolatok összecsapnak, mi is légyen a majonézes krumpli mellé? Ötlet körvonalazódik, tetszetőssé válván, gyakorlatba ültettetik: sült töltelék!
    Egy személyre: veszel (elő) négy szelet szikkadt fehér kenyeret. Megszabadítod a karéjától, összemorzsolod, ráütsz 2-3 tojást, belevágsz pici kockákra 3 gombát (mondjuk csiperke, mert az elérhető közelségben szedhető le, a polcról☺️), egy akkora kerületű hagymát, amekkora O betűt alkotsz a hüvelyk- és mutatóujjaddal, esetleg egy szelet sajtot és kaliforniai paprikát (de ne utazz oda érte!😉), ízesíted só, bors, pirospaprika, szerecsendió (legfontosabb tényező!), petrezselyem elegyével. Jól összekevered, forró zsiradékban kisütöd, majd vendéged elé tálalod.😋

Forrás: hirmondo.ro

toltelek_fasirt

Kérem ossza meg ismerőseivel: