Konyhai cikkek 355.

Berszán-Árus Csilla

Kakukkfű

    Megérkezett hozzánk is egy falatnyi nyár, ami abból áll, hogy a szokásos esők között kisütő napsugarak már 20 fok felé tornásszák a hőmérsékletet. 😉 Végre fűteni sem kell a lakásban!
    Ha pedig egy jó gyomlálás után megmelegedett testünket kényeztetni szeretnénk, fogyasszunk forró vadcsombor-, avagy kakukkfűteát. Nem csak kiszáradt testünket hidratálja, hanem orrjáratainkat is mennyei illatokkal tölti be, ugyanis a benne lévő illóolajok miatt igen aromás. ☺️ Még megvásárolni sem kell, a bennünket körülölelő dombokon mindenütt ott díszelegnek apró, lila virágocskái. Ráadásként, a növényből főzött tea igen hatékonyan veszi fel a harcot mindenféle emberi nyavalyákkal: köhögés ellen, mivel gyulladáscsökkentő, és nyugtatja a légutakat. Fertőtlenítő és köhögéscsillapító hatásai mellett vizelethajtó, féregtelenítő, jó hatással van a máj és a vese működésére. Antimikrobiális hatásának köszönhetően a csombortea a száj fertőtlenítésére is kiváló, de gargalizálhatunk is vele. Szárított formában, vászonzacskóba téve kiváló molyűző.
    Teánkhoz egy teáskanál szárított csombort adjunk 250 ml forró vízhez, majd hagyjuk tíz percet állni. Megelégedettségünket nagyban fokozhatja a kortyolgatás közben elfogyasztott sütemény. 😋 És ha nemcsak belsőnket szeretnénk eláztatni vele, fürdővizünkbe is szórhatunk belőle, a kakukkfű-fürdő egészséges alvást biztosít, megszünteti a stresszt és depressziót.

Forrás: hirmondo.ro

kakukkfu1

Kérem ossza meg ismerőseivel: