Konyhai cikkek 368.

Berszán-Árus Csilla

Pollo alla Cacciatore

    Azaz csirke vadász módra. Eme ízes eledelt megnevezése szerint logikusan a róka fogyaszthatná, tyúkolban járván, netán még az a komám, akinek vadászengedélye van. 😉 A magyarázat mégis máshol rejlik, mégpedig ott, hogy az eredetileg vadhússal készült ételre nem mindig volt elég idő és megfelelő hús (no meg vadász), ezért csirkére cserélték.
    Hozzávalók: 4 evőkanál olívaolaj, 50 dkg csirkehús, 15 dkg barna csiperke gomba, 1/2 paprika, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl fehérbor, 2 db 40 dkg-os darabolt paradicsom konzerv, 1 dl tejszín, 4 dkg fekete olívabogyó, 4 dkg kapribogyó, 1 evőkanál oregánó, 1 kis csokor bazsalikom, só és frissen őrölt bors.
    Ez az étel egymagában is finom (friss kenyérrel mártogatva), de tálalhatjuk rizzsel, puliszkával, krumplival, laskafélékkel. Ma, vadász módra, még az erdőbe is elrohantam volna egy kis róka- meg hiripgomba keresgélésre, de a nagy szárazság miatt inkább csak a fagyasztóból túrtam elő egynéhány egyedet. 🙂 Az elkészült ételben található vadgombák miatt mégiscsak közelebb kerültem az eredeti vadászrecepthez.
    Aztán biciklire is pattantam, napjaink legfontosabb egészségmegőrző programjára, melyet vezetőink valamiképp minduntalan elfelejtenek beleszőni a maszk-távolságtartás-fertőtlenítés mantrájukba. 🧐 Holott a tisztaság csak fél egészség, az egészhez még szükségeltetik egy erős immunrendszer is! 😒

matusinka.ro


pollo
Kérem ossza meg ismerőseivel: