Konyhai cikkek 389.

Berszán-Árus Csilla

Muffin Man

– Anglia –

    Következő állomásunk a Ködös Albion (régi, most már csak költőileg használt neve Nagy-Britanniának -Angol- és Skótországnak-, a gael alb -magasság- és inn -ország, sziget- szavakból származtatják, tehát azt jelenti: Hegyes-sziget, Felföld-sziget) Bristol nevű városa.
    Az itt született muffin jött, látott és győzött. Szerte a nagyvilágban. Néhai Muffin man-ek (kik az egykori Anglia útjain kínálgatták e portékát) sikeresen teljesítették küldetésüket. 😊 Jómagam is gyakran sütöm, főként, ha jól szállítható sütemény szükségeltetik. Szeletelni sem kell, ami szintén igen nagy előny! Néhanapján előfordulhat, hogy a sütemény annyira ragaszkodik a tepsihez, hogy császármorzsaként végzi 🙃, de itt most a kanalas jelző (megnyugtatásképp) mértékegységet jelöl. Mérlegtelen, ellenben sütni vágyó személyeknek már feltalálták a bögrés recepteket, lám, most következnek a kanalasak (pedig, szerény véleményem szerint, akinek konyhája, annak bögréje is van).
    Recept: 1 tojás, 3 k. cukor, 1-1 k. kakaó, olaj, tej, 1 késhegynyi sütőpor és 4 k. liszt. A k. leveseskanalat jelöl, a felsoroltak pedig egy adag sütemény összetevői. Ezen adagot megháromszorozva, pontosan megtölthettem a muffinos tepsimet. Extra adalékként tehetünk bele kiolvadt ribizlit, szedret, esetleg csokoládédarabkákat. A gyümölcsök levével megfőzhetünk egy vaníliapudingot, mellyel végezetül a muffinok tetejét ékesíthetjük. ☺️


Forrás: hirmondo.ro


muffin

Kérem ossza meg ismerőseivel: