Konyhai cikkek 403.

Berszán-Árus Csilla

Segítség

    Oly nagy divat lett manapság az önfeláldozás, hogy sokan még a védőoltást is – úgymond – embertársaik egészségének megőrzése érdekében kérik és kapják. 🤔 Mindez roppant megható és dicséretre méltó lenne, ha életünk 2020 előtt is egymás megóvása, segítése, felkarolása jegyében telt volna.
    De, Te, aki a téli sapkát glóriára cserélted, adtál valaha egy tányér ételt egy éhezőnek, felöltöztettél egy rongyost, raktál tüzet egy kihűlt kályhába, megöleltél egy magára maradottat? Segítettél abban, hogy a környezeted élhető legyen? Ha emberbaráti szeretetből oltattad be magad, mégis miért vagy tele gyűlölettel, lenézéssel, ha egy másként gondolkodóval találkozol? 🤨 Szemmel látható mellékhatásai máris megmutatkoznak ennek a bizonyos oltásnak: csőlátást okoz, egyeseket gyűlölködővé, kötekedővé tesz (az egyén frusztrációs toleranciája függvényében ez igencsak nagy méreteket ölthet). Enyhe zavart és feledékenységet is előidézhet, ugyanis kétlem, hogy egyházi vezetőink a teológián nem azt tanulták volna, hogy egyedüli reményünk a Jóisten! Mily jó lenne, szeretetben, békében élni! Hátba szúrás helyett, ölelni egymást! Legalább, amíg lehet! Amíg szabad akaratunk van és embereknek nevezhetjük magunkat.
    Így állunk (ülünk, sétálunk, dolgozunk) ezen a hűvös, de legalább esőmentes délelőttön, miközben nem túl megnyugtató gondolatok kavarognak a fejünkben. 🧐 Ezért fazék gyorsan elő, zöldség bele, hadd keveredjenek ők is egymás ízében. Minek nevezzelek? (Petőfi után, szabadon) c. levesünk ma hagymát, zellert, paprikát, murkot, krumplit, zöldborsót és grízkockát tartalmaz.

Forrás: hirmondo.ro


Kérem ossza meg ismerőseivel: