Konyhai cikkek 90.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Máj, alma, csillagocska

    A máj, ha versenyt hirdetnének, valószínűleg elnyerné a belsőségek sztárja címet. 🙂 Legalábbis mifelénk. Ezért aztán általában megveszek egy nagyobb darabot, éspedig azért, hogy jusson belőle egy jófajta májpástétomba is.
    A máj teljes egészében resztelt (a resztelt szó nem a magyar reszel, hanem a német „rösten” igéből származik! 🙂) májként indítja konyhai átalakulását, tehát nagy mennyiségű pirított hagymához és fokhagymához társul (csíkokra vágva).
    Túl sokat nem is időzik a forró olajban, ugyanis minden itt töltött plusz perccel arányosan nő a keménysége, és ezzel együtt, arányosan csökken élvezeti értéke. 🙂 Piríthatunk bele paradicsomot, paprikát, vagy adhatunk hozzá julienre vágott almát is. De ezt külön szoktam elkészíteni, és utólag keverem a resztelt májhoz, miután ennek felét elmentettem, pástétomkészítés céljából.
    Fűszerileg kap sót, borsot, majoránnát, a pástétom meg esetleg egy kis extra fahéjt. Köretnek krumplipüré, puliszka vagy valamely főtt laskaféle illik hozzá, és ropogós, kovászos uborka, így nyáridőben. Ami szerencsésen utolért bennünket is, olyannyira, hogy komoly megfontolás tárgyát képezi a fiaim felfújható medencéjének előásása, feltöltése, és ebben némi szabadidőidő eltöltése. 🙂

(Forrás: hirmondo.ro)

maj

Kérem ossza meg ismerőseivel: