Kovácspéteren keresztül kötnék össze a térségeket

Székelyföld gazdasági fellendülését hozhatja a térségek utakkal való összekapcsolása

A 125-ös jelzésű megyei úton tartott terepszemlét az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének Területi Küldöttek Tanácsa és Hargita Megye Tanácsának munkatársai hétfőn, október 22-én.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, bízik abban, hogy néhány éven belül sikerül teljesen felújítani a szóban forgó útszakaszt, amely jelentős mértékben járulna hozzá a térség turisztikai fellendüléséhez.

– Nem mindegy, hogy ez az út öt vagy tíz éven belül készül el és úgy vélem, a két történelmi térség összefogásával néhány éven belül már ünnepelni gyűlhetünk össze Kovácspéteren – emelte ki a megyeelnök.

Borboly Csaba azt is kihangsúlyozta, a két térség együttműködésében olyan turisztikai csomagokat biztosíthatnak majd a turisták számára, mely egész Székelyföld gazdasági fellendülését eredményezheti.

Chiorean Adrian, Hargita Megye Tanácsa Műszaki vezérigazgatóságának igazgatóhelyettese elmondta, a korábbi évekhez képest hatalmas fejlődés ment végbe az említett útszakaszon, hiszen a közelmúltban csupán traktorokkal és terepjárókkal lehetett közlekedni, mára azonban már kisautóval is biztonságos.


Példátlan összefogásban dolgozunk azért, hogy összekössük településeinket, átjárhatóvá tegyük a megye határokat. Neamț megyével közösen dolgozunk azért, hogy a Gyimeseken keresztül Gyergyódamukon át is elérhető legyen a Békás-szoros és a Gyilkos-tó. Ez mindkét megye számára gazdasági és turisztikai előnyökkel jár. Alább a múlt heti egyeztetéseink összefoglalója:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/351975038870808/


Hargita Megye Tanácsának több kollégája is végigjárta múlt héten a Gyimeseket és megtekintették a karbantartási munkálatokat Farkaspallóig. Nagyon fontos, hogy átjárható legyen a Gyimesek vidéke, ehhez pedig közösen kell vigyáznunk a megerősített útra.

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/257488374913318/

Kérem ossza meg ismerőseivel: