Közzétették a megyék szerinti járványhelyzetet

Harta-cu-numarul-de-infectari-COVID-19-Foto-MS

Ezt figyelembe véve állapítják meg a tanévkezdés forgatókönyvét

Közzétették hétfőn az egészségügyi minisztérium honlapján az iskolakezdési forgatókönyv megállapításához szükséges, megyék szerinti járványhelyzetet, amely tartalmazza az elmúlt 14 napban jegyzett COVID-19-esetek számát, megyei lebontásban.

A tárca szerint a piros forgatókönyv zónájába 43 település került, 410 település a sárga forgatókönyvet követheti, 2728 pedig a zöld szerint kezdheti a tanévet.

A megyei közegészségügyi igazgatóságoknak közölniük kell ezt a helyzetet a tanfelügyelőségekkel, az egyetemi szenátusokkal és a megyei vészhelyzeti bizottságokkal, az iskoláknak pedig mindezt, illetve a rendelkezésükre álló infrastruktúrát és lehetőségeket figyelembe véve szeptember 10-éig a tanfelügyelőség elé kell terjeszteniük a javaslatot, hogy a három közül melyik forgatókönyv szerint kezdenék el az új tanévet – tájékoztat közleményében a tárca.

A megyei vészhelyzeti bizottságok fogják kiadni az iskolakezdési forgatókönyvről szóló határozatot minden egyes tanintézmény számára. A tanévkezdésre vonatkozó forgatókönyv megállapításához az elmúlt 14 napban jegyzett, ezer lakosra számított új esetek számának összegét veszik figyelembe.

Harta-cu-numarul-de-infectari-COVID-19-Foto-MS

Az első forgatókönyv (0-1 eset) szerint a tanítás az óvodákban és iskolákban a gyerekek teljes létszámú részvételével zajlik az osztályteremben, a megfelelő járványügyi óvintézkedések betartásával.

A második forgatókönyv (1-3 eset) szerint az óvodások, elemi osztályosok, nyolcadikosok és tizenkettedikesek egyszerre és teljes létszámban, a többi diák csoportokra osztva, felváltva vesz részt fizikailag az osztályban zajló tanórákon.

A harmadik forgatókönyv (3-50 eset) értelmében minden egyes óvodás és diák on-line tanításon vesz részt.


Ludovic Orban: Szeptember 14-én kezdődik az iskola

Ludovic Orban miniszterelnök hétfőn úgy nyilatkozott: szeptember 14-én elkezdődik a tanév.

‘Szeptember 14-én kezdődik az iskola, ezt mondtuk végig. (…) Elvben az iskolakezdés mikéntjéről állapodtunk meg a vírus terjedésének függvényében’ – mondta Orban a Nemzeti Liberális Párt kampányközpontjában tartott hétfői gyűlést követően.


Forrás: www.agerpres.ro


A Hargita megyei járványhelyzet

hargita1

1234


edupedu.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel:
fb-share-icon0