Kreatív kommunikációs verseny középiskolásoknak!

Sulibörze – diákszemmel

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának Társadalomtudományi Tanszéke, a Romániai Magyar Pedagógus Szövetséggel közösen idén első alkalommal szervezi meg a Sulibörze – diákszemmel? nevű kreatív kommunikációs versenyt.

Röviden a versenyről:

A szervezők célja ösztönözni a székelyföldi középiskolás hallgatókat, hogy kreativitásukat alkalmazva olyan bemutatókat, információs anyagokat készítsenek, amelyek azt tükrözik, hogy miként látják diákszemmel iskolájukat, szakjukat, osztályukat.

A hagyományteremtő szándékkal létrehozott verseny a Társadalomtudományi Tanszék küldetésének is fontos részét képezi, miszerint szeretne érdemi szerepet vállalni a régió iskoláinak szakmai támogatásában, valamint a tehetséges hallgatók felkutatásában. Az elkészült interaktív, kreatív prezentációk hosszú távon részét képezhetik majd az iskolák toborzási tevékenységének és ugyanakkor egy megmutatkozási, nyilvános szereplési lehetőség is nyújtanak azon diákok számára, akiket vonz a kommunikáció, PR, marketing területe.

plakátKik jelentkezhetnek?

A versenyre IX–XII. osztályos hallgatók jelentkezését várjuk. A középiskolák IX–XII. osztályos diákjai alkothatnak 3 vagy 4 fős csapatokat egy pedagógus irányításával. A diákok bármilyen kombinációban csapatokat  szervezhetnek (egy csapatban lehet IX-X–XI–XII. osztályos diák is) és ugyanazon iskolából több csapat is jelentkezhet.


Határidők és verseny menetrendje:

Jelentkezési határidő április 10., 18 óra.  Prezentációk benyújtásának határideje május 7.,  18 óra. A verseny első szakaszában digitális formátumban benyújtott pályamunkákat kell elküldeni, majd május 12-én kerül sor a zárórendezvényre, ahol a csapatok személyesen is bemutathatják prezentációikat.

Jelentkezni online lehet itt: suliborze@uni.sapientia.ro

Díjazás:

A beküldött bemutatókat szakmai zsűri értékeli, majd a zárórendezvényen elhangzott prezentációkkal egybevetve díjazzák a legkreatívabb és legjobban összeállított bemutatót.

I. díj: 800 RON

II. díj: 500 RON

III. díj: 300 RON

Információk és szakmai konzultáció:

suliborze@cs.sapientia.ro
http://csik.sapientia.ro


Hasznos tanácsok a prezentációk elkészítéséhez:

Hogyan népszerűsítenéd iskoládat, szakodat?

A beküldött munkáknak azt kell tükrözniük, hogy miként látják a diákok saját iskolájukat, osztályukat, a szakirányt ahol tanulnak és miként népszerűsítenék azt diáktársaik körében. A marketingkommunikáció, a PR eszköztárát alkalmazva a bemutatók tartalmazhatják az iskola rövid ismertetőjét, történetét, a képzési programjait és egyéb tevékenységeit tükrözve az intézmény szemléletét, hangulatát, értékeit, kiemelve azokat az egyedi sajátosságokat, jellegzetességeket, amelyek meghatározzák az iskolát, és amelyekre büszkén tekintenek az ott tanuló diákok.

A prezentációkban szereplő elemek és ezek formátuma szabadon választható, a diákok alkotóképességére van bízva ezeknek kiválasztása és alkalmazása. Tartalmazhatnak fotókat, videókat, hanganyagokat, szöveges bemutatókat, kommunikációs, promóciós anyagokat (plakátok, szórólaptervek, weboldalak, közösségi oldalak, alkalmazások), mindezeket össze lehet foglalni egy poszteren, PowerPoint vagy Prezi bemutatóban.

A beküldött prezentációk személyes bemutatására is lehetőség adódik majd egy zárórendezvény keretein belül, ahol a csapatok nyilvános beszéd, interaktív prezentáció vagy akár performansz segítségével előadhatják az elkészített bemutatókat.

A bejelentkező csapatok munkáját egyetemünk csíkszeredai Kommunikáció-PR szakos oktatói és hallgatói javaslatokkal, szakmai útmutató csomaggal, konzultációval segítik majd.

Kérem ossza meg ismerőseivel: