Laptoppal vagy táblagéppel terveznek ellátni minden tanulót, akinek nincs ilyen készüléke

„Nekünk arra is fel kell készülnünk, hogy ősszel sem nyitnak újra az iskolák.”

Az oktatási minisztérium laptoppal vagy táblagéppel tervez ellátni őszig minden olyan tanulót, akinek nincs még ilyen készüléke – nyilatkozta szombaton Monica Anisie.

A tárcavezető elmondta, amellett, hogy biztosítani szeretnék ezeket a készülékeket a rászoruló tanulóknak, felkészítőket tartanak majd a pedagógusoknak az online oktatás megkönnyítése érdekében.

Anisie rámutatott, az elmúlt években számos projekt indult egyrészt az oktatási rendszer digitalizálása, másrészt a tanárok ennek megfelelő képzése céljából, de egyiket sem vitték véghez. Ezért megkérte minisztériumbeli kollégáit, összesítsék ezeket, és vizsgálják meg, mennyi valósult meg belőlük, “hogy lássuk a pontos helyzetet, tudjuk, honnan indulunk”. “Tanévzárás után képzéseket fogunk tartani” – tette hozzá.

Az iskolák és óvodák őszi újranyitása kapcsán a tárcavezető azt mondta, ez a járvány alakulásától függ.

“Nekünk arra is fel kell készülnünk, hogy ősszel sem nyitnak újra az iskolák. (…) Ha esetleg szeptemberben érkezik egy második hullám, amint azt a szakemberek állítják, nekünk fel kell lennünk készülve” – nyomatékosította.

A miniszter azt is elmondta, az oktatási tárca biztosítja az ösztöndíjakat erre az időszakra, ugyanakkor elismerte, lehet, hogy az önkormányzatok által folyósított ösztöndíjakat esetenként nem kapták meg a tanulók.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: