Lehűlésre, havazásra figyelmeztetnek a meteorológusok

Sárga riasztást adott ki pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat

Havazásra és hóviharokra vonatkozó sárga riasztást adott ki pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) 16 megyére. Az ország szinte minden régiójában lehűlés várható a következő napokban.

A szakemberek szerint pénteken 16 órától szombaton 16 óráig a hegyekben havazás várható, előbb a Keleti-Kárpátokban, aztán főleg a Kárpátkanyarban és a Déli-Kárpátokban is. Emellett 70-90 km/órás, 1700 méteres magasság fölött 100 km/órás sebességgel fújhat a szél, csökkentve a látótávolságot.

A sárga riasztás Argeş, Bákó, Beszterce-Naszód, Brassó, Buzău, Kovászna, Dâmboviţa, Hargita, Máramaros, Maros, Neamţ, Prahova, Szeben, Suceava, Vâlcea és Vrancea megyére érvényes.

Péntek délutántól országszerte fokozatos lehűlés várható, előbb az ország északi és északnyugati részén, majd szombaton a többi régióban is. Csapadékra pénteken az északi, a nyugati és a központi országrészben, szombaton pedig inkább délen kell számítani.

Máramarosban, Moldvában és Erdélyben havazás, Olténiában, Munteniában és Dobrudzsában havas eső várható. A hegyekben is havazni fog, ugyanakkor 60-90 km/órás széllökésekre is számítani lehet.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: