Lehűlésre számíthatunk a következő egy hónapban

A csapadék mennyisége megfelel a sokéves átlagnak

Felerősödik a szél az ország csaknem egész területén – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM).

Az elsőfokú (sárga jelzésű) figyelmeztetés az ország megyéinek zömére érvényes lesz, kivételt csak Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov megye és Bukarest képez.

Vasárnapról hétfőre virradóan és hétfő reggel a Bánságban, a Körösök vidékén, Máramarosban, Erdélyben, valamint Moldva északi régióiban 55-65, időnként pedig 65-70 kilométeres óránkénti sebességgel is fújhat a szél. A hegyvidéken a széllökések erőssége 100-120 km/h is lehet.

A szeles idő szeptember 24-én, hétfőn Olténiát, Moldvát, Munténiát és Dobrudzsát is eléri.

Vasárnap este 23 órától erőteljesen lehűl a levegő, a hőmérsékleti értékek akár 10 Celsius-fokkal is kisebbek lehetnek a szeptemberi sokévi átlagnál.


Lehűlésre számíthatunk a következő egy hónapban, a csapadék mennyisége megfelel a sokéves átlagnak – tájékoztat pénteken az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) közleménye.

Szeptember utolsó hetében, az ország legnagyobb részén a sokéves átlagnál valamivel alacsonyabb hőmérsékleti értékek lesznek. A csapadék mennyisége megfelel a sokéves átlagnak, hegyvidéken kissé alatta marad.

Október első hetében a sokéves átlagnak megfelelő, esetleg kissé hűvösebb időre számíthatunk, különösen északnyugaton és az ország közepén. A csapadék mennyisége megfelel a sokéves átlagnak.

Október 8-a és 15-e között a sokéves átlagnak megfelelő időre számíthatunk az ország legnagyobb részén. A csapadék mennyisége megfelel a sokéves átlagnak.

Október 15-e és 22-e között a sokéves átlagnak megfelelő időre számíthatunk az ország legnagyobb részén. A csapadék mennyisége megfelel a sokéves átlagnak.

A prognózist az angliai Reading-ben működő Középtávú Időjárás-előrejelezések Európai Központja (ECMWF) állította össze. A rövidtávú, extrém jelenségek ezzel a módszerrel nem láthatók előre.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: