Létformák – V. Hargitai Szalon Gyergyószárhegyen

Tárlatmegnyitó pénteken

Szeretettel meghívjuk a Székelyföld Napok keretében október 27-én, pénteken 18 órától a gyergyószárhegyi Művelődési Ház Cika termében az V. Hargitai Szalon harmadik állomásának megnyitójára.

A szalonon részt vesznek Hargita megyében élő, megyénkkel rokonszenvező, vagy innen elszármazott képzőművészek, akik romániai vagy más, elismert képzőművészeti szövetségek tagjai, ugyanakkor jelentkezhettek a felsőfokú képzőművészeti tanulmányokkal rendelkező vagy azokat most végző képzőművészek is.

A tárlat az idén is egy meghatározott tematikára épül, a művészeknek a létformák témára kellett alkotniuk. A szervezők a zsűri döntése alapján két érdemdíjat osztottak ki. A Szalon díjazottjai Fazakas Csaba és Elekes Gyula.Az idei zsűri tagjai Márton Árpád festőművész, Koszti István Miklós grafikus és Botár László képzőművész voltak. Az V. Hargitai Szalonra 43 alkotó jelentkezett több mint ötven alkotással.

A kiállítás Gyergyószárhegyen november 24-ig lesz látogatható. A székelyföldi helyszínek után 2018-ban Magyarország több településén lesz bemutatva Hargita megye idei, legátfogóbb képzőművészeti vándorkiállítását, az V. HARGITAI SZALONT.

letformak
Szervezők: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Kulturális Központ
Társszervezők: Cultura Nostra Egyesület, Megyeháza Galéria, Székelyudvarhelyi Művelődési Ház, Gyergyószárhegyi Polgármesteri Hivatal, Kulturális és Művészeti Központ Gyergyószárhegy
Támogató: Csíkszereda Polgármesteri Hivatala

Kérem ossza meg ismerőseivel: