Ludovic Orban a társas összejövetelek, partik elhalasztására kéri a fiatalokat

Nem lesz felvonulás december elsején, a román nemzeti ünnepen

A társas összejövetelek, mulatságok elnapolására kérte a fiatalokat vasárnap Ludovic Orban miniszterelnök.

Orban azt üzente a fiataloknak: halasszák el a különböző összejöveteleken, bulikon való részvételt, ahol kockára teszik egészségüket. Noha a fiatalok zöme tünetmentesen átesik a betegségen, a fertőzést továbbadhatják családtagjainak, nagyszüleinek, akikre nézve veszélyes a vírus – figyelmeztetett a kormányfő.

A szilveszterrel kapcsolatban Orban úgy nyilatkozott: az emberek megszállhatnak kereskedelmi szálláshelyeken, de nem tarthatnak partikat.

‘A szilveszteri buli privát jellegű összejövetelnek számít, akárcsak az esküvők vagy a keresztelők. Elmehetnek szállodába, de nem szervezhetnek összejöveteleket’ – szögezte le Ludovic Orban.


Nem lesz felvonulás december elsején, a román nemzeti ünnepen – mondta vasárnap Ludovic Orban miniszterelnök.

‘Természetesen megtartjuk a nemzeti ünnepet, de minden egészségügyi óvintézkedést betartunk. (…) Felvonulás nem lesz. Mivel nem lesz felvonulás, az embereknek sem lesz min részt venniük. Lesz egy ünnepség, sokkal szigorúbb körülmények között, maximum 50 személy részvételével, ez a megengedett maximum nyílt téren. Vannak szabályok, amelyeket szigorúan be foguk tartani’ – nyilatkozta a kormányfő.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: