M. Anisie: Jelenleg nem merül fel a tanév befagyasztása

Az a cél, hogy se a tanulók, se a tanárok ne kerüljenek hátrányos helyzetbe

Jelenleg nem merül fel sem a tanév befagyasztásának, sem a vizsgák elhalasztásának lehetősége – jelentette ki hétfőn Monica Anisie tanügyminiszter.

‘Az a célunk, hogy sem a tanulók, sem a tanárok ne kerüljenek hátrányos helyzetbe. Szeretném világossá tenni, hogy jelenleg nincs olyan forgatókönyv, amely a tanév befagyasztásával számolna’ – mondta a tárcavezető, aki hozzátette: a minisztériumi intézkedésekről azt követően tájékoztatnak, hogy ’tiszta kép alakul ki arról, ami történik’.

Anisie arra ösztönözte a tanulókat és az egyetemistákat, hogy maradjanak otthon és tanuljanak.

A tárcavezető arra reagált, hogy hétfő reggel Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes azt nyilatkozta az RFI-nek adott interjújában, hogy három forgatókönyv jöhet szóba a tanévvel kapcsolatban.

A kormányfőhelyettes szerint az első forgatókönyv értelmében a tanítás folytatódik, és a vizsgákat megtartják az eredetileg tervezett időpontban. Turcan azonban úgy véli, ennek viszonylag csekély az esélye, mert a jelek szerint az oktatás felfüggesztését meg kell majd hosszabbítani az eredetileg bejelentett határidőn túlra.

A második elképzelés az, hogy az iskolai év tovább tart majd és – ennek megfelelően – a vizsgákat is későbbi időpontban szervezik meg, a harmadik lehetőség pedig a tanév megismétlése.

Turcan kifejtette: a döntést “igen nehéz’ meghozni, de mindenképpen figyelembe veszik majd az oktatási minisztérium elemzését is, amely azt vizsgálja, hogy mennyire hatékony a közszolgálati televízió közreműködésével elindított iskolatévé-program.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: