M. Vela: A medencék, fürdők nem nyitnak ki június 1-jétől

Csak a tengerparti strandok nyitnak ki június 1-jétől bizonyos feltételekkel, a fürdők, medencék és egység strandok továbbra is zárva tartanak – szögezte le pénteken a belügyminiszter.

A tárcavezető leszögezte, a tiltás a bel- és kültéri medencékre, fürdőkre, egyéb strandokra egyaránt érvényes. Ha a járványhelyzet lehetővé teszi, mérlegelni fogják ezek megnyitásának lehetőségét is, egyelőre azonban zárva tartanak.

A miniszter elmondta, a tengerparti strandolás csak napozóágyak használatával engedélyezett, amelyeket megszabott távolságra kell elhelyezni egymástól. Az ezzel kapcsolatos pontos szabályokat tartalmazó rendeletet június elsejéig teszik közzé – tette hozzá Vela.


Kiegészíti a kormány a strandok üzemeltetésének szabályairól szóló határozatot, hogy egyértelművé tegye, azokat sem zárják ki, akik nem a napozóágyakat használnák, ezért fürdőlepedővel vagy törölközővel érkeznek – szögezte le pénteken a miniszterelnök.

Kérdésre válaszolva Ludovic Orban rámutatott, a vonatkozó határozatban valóban van egy olyan kikötés, miszerint a napozóágyakkal ellátott strandrészeken csak ezek használatával engedélyezett a strandolás, és a napozóágyakat egymástól két méterre kell elhelyezni, ez azonban nem jelenti azt, “hogy egy strand erre kijelölt részére nem mehetnek be azok, akik törölközővel, fürdőlepedővel érkeznek”.

“A határozatban visszatérünk erre, és pontosítani fogjuk, hogy azokon a részeken, ahol nincsenek napozóágyak, fürdőlepedővel, törölközővel is engedélyezett a strandhasználat” – magyarázta a kormányfő.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: