Május 15-e után ismét megnyílhatnak az iskolák

A fő célkitűzés a tanév lezárása, a képességfelmérő vizsga és az érettségi megtartása

A járványhelyzet alakulásának függvényében május 15-e után újranyithatnak az iskolák – nyilatkozta csütörtökön Ludovic Orban miniszterelnök.

“Május 15-e után ismét megnyithatjuk az iskolákat. Május 20-ától, május 25-étől, június 1-jétől, ahogyan a körülmények lehetővé teszik. Ez a járványhelyzet dinamikájától függ, a minimálisra kell hogy csökkenjen a tanulók és egyetemisták megfertőződésének kockázata” – fogalmazott Orban a Digi24 televíziónak adott interjúban.

A kormányfő megerősítette, hogy nem számolnak a tanév befagyasztásának lehetőségével, a fő célkitűzés a tanév lezárása, a képességfelmérő vizsga és az érettségi megtartása. “A vizsgák előkészítésének és megszervezésének módja természetesen a járványhelyzettől függ majd. Az egyik változat szerint végig online zajlanak a tanórák és online tartják meg a vizsgákat is, de az is lehet, hogy más körülmények között zajlanak majd a vizsgák. (…) Más európai országoktól eltérően nálunk népesek az osztályok, ezért az iskolák fokozatos újranyitásának vagy az osztályok felosztásának lehetőségét is mérlegeljük” – mondta.

Az oktatási minisztérium több lehetséges változaton is dolgozik, de valamennyi terv végső célja a tanév lezárása, illetve a nyolcadikosok és tizenkettedikesek vizsgáinak megszervezése, hogy iratkozhassanak be a líceumba, egyetemre – tette hozzá Ludovic Orban.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: