Marcel Vela: Május 1-jén is viselkedjünk felelősen

Azt aratjuk le majd május 15-én, amit ezen a hétvégén vetünk

Felhívást intézett Marcel Vela belügyminiszter a román állampolgárokhoz, hogy május 1-jén is viselkedjenek felelősen, ahogyan azt húsvétkor is tették.

A tárcavezető azt mondta a Realitatea Plus televízióadó egyik műsorában, hogy “azt aratjuk le majd május 15-én, amit ezen a hétvégén vetünk”.

A miniszter hangsúlyozta, a május 15-étől hozandó döntések nem a belügyminisztertől, a kormánytól vagy az államfőtől függnek, hanem az egyes állampolgároktól.

“Nagyon komoly felhívást intézek az emberekhez, hogy ebben az időszakban is viselkedjenek olyan felelősen, ahogyan azt húsvétkor tették, mert ezen múlik, hogy két vagy akár egy hét múlva nő-e az új esetek száma. (…) Ha azt akarjuk, hogy május 15-én ne lazuljanak a korlátozások, akkor kimehetünk grillezni a hétvégén, még egy büntetést is kockáztatva. Ha azt akarjuk, hogy május 15-étől változzon a helyzet, akkor várunk még egy kicsit, és akkor 15-étől másképp gondolkodhatunk a nyári időszakról, a szabadságolásokról, a szabadba való kimenetelről” – fogalmazott Vela.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: