Másodfokú riasztás havazásra és erős szélre az ország 10 megyéjében

Elsőfokú riasztás heves szélre és havazásra 24 megye területeire

Havazásra és hóviharokra vonatkozó másodfokú (narancssárga jelzésű) riasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) 10 megye hegyvidéki területeire, valamint egy elsőfokú (sárga) riasztást heves szélre és havazásra 24 megye területeire.

A meteorológusok szerint kedd este 11 órától szerda délelőtt 11 óráig a Keleti-Kárpátok északi felében, a Déli-Kárpátok nyugati részén és az Erdélyi-szigethegység egyes részein havazni fog, jelentős vastagságú hótakaró rakódik le, az 1500 méter fölötti vidékeken heves szélrohamok várhatók, melyeknek sebessége meghaladhatja a 75-85 kilométert óránként, hóviharokat idézve elő.

A következő megyék érintettek: Szatmár, Máramaros, Suceava, Beszterce-Naszód, Maros, Szilágy, Bihar, Kolozs, Fehér és Krassó-Szörény.

Az ANM emellett kiadott egy elsőfokú, heves szélre és havazásra vonatkozó riasztást is, amely Szatmár, Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Szilágy, Bihar, Fehér, Arad, Hunyad, Krassó-Szörény, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Szeben, Brassó, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bákó, Kovászna, Hargita és Neamţ megye hegy- és dombvidékére érvényes. A riasztás kedd este 8 órától szerda délután 4 óráig érvényes. Ez idő alatt havazni fog és jelentős hóréteg rakódik le, a széllökések sebessége meghaladhatja az 55-65 kilométert óránként, az 1700 méter fölött fekvő vidékeken pedig a 85-95 kilométert óránként. Szerda reggelig az ország észak-nyugati területein is havazásra és heves szélre kell számítani.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: