Medvetámadás Tusványoson

Medve támadt egy 27 éves fiatalemberre Tusnádfürdőn

Kórházba szállítottak egy 27 éves fiatalt, akit medve támadt meg Tusnádfürdőn.

‘Sajnos a félelmem beigazolódott! Pár medveveszélyre figyelmeztető plakáttal, vagy a fiatalokkal ölelkező álmedvével nem lehet megoldani a tusnádfürdői medveveszélyt! Igazából még csak most veszi hivatalosan kezdetét az idei szabadegyetem és már a nulladik napon medvetámadás történt! A 27 éves áldozatot most szállították a csíksomlyói fertőző osztályra! Kár, hogy kérésünket, hogy szállítsák el a 3 bocsos anyamedvét, – aki már emberre is támadt! – nem kezelték felelősségteljesen! Ki a felelős a 27 éves férfi sérüléseiért?’ – tette fel a kérdést Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke a Facebookon.

medvetamadas1
A medve a mellkasán sebesítette meg a fiatalembert, de a sérülése nem veszélyes. Borboly szerint a környezetvédelmi minisztériumnak intézkednie kell, hogy hasonló incidensre ne kerülhessen többé sor.

Az AGERPRES hírügynökségnek a megyeitanács-elnök azt nyilatkozta: két héttel ezelőtt anyamedve támadt rá egy tusnádfürdői férfira, de Csíkszeredában is gondot okoznak a medvék, amelyek a lakosság és a helyi hatóságok erőfeszítései ellenére visszatérnek a lakott településekre, ehető hulladék után kutatva. ‘Mi nem azt kértük, hogy lőjék le ezeket a medvéket, hanem hogy költöztessék őket máshova biztonságban, hogy ne veszélyeztessék az emberek életét’ – tette hozzá Borboly.

Kifejtette: háromszor annyi medve él Hargita megyében, mint amennyi elfogadható lenne a a szakértők tanulmányai alapján. A rendelkezésére álló adatok alapján ugyanis több mint 1500 medve él Hargita megyében, holott a megye ideális medvepopulációja 400 példány lenne.

Forrás: www.agerpres.ro

Fotók: facebook.com/borbolycsaba/

Kérem ossza meg ismerőseivel: