Koronavírus-járvány: Még három hétig növekvő tendenciára kell számítani

Továbbra is tiszteletben kell tartani az óvintézkedéseket

Továbbra is tiszteletben kell tartani a társadalmi távolságtartás szabályait és az óvintézkedéseket, mert három hét múlva várható a koronavírus-járvány tetőzése a statisztikák szerint – mondta hétfőn Galacon Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

A szaktárca vezetőjét arról kérdezték galaci látogatása során, hogy miért tartja indokoltnak a temetőlátogatások korlátozását. A miniszter szerint ez ugyanazon intézkedések sorába tartozik, amelyek alapján a stadionok és más, gyülekezésre alkalmas helyek bezárását is elrendelték az emberek fizikai távolságtartása érdekében.

A miniszter szerint továbbra is tiszteletben kell tartani a társadalmi távolságtartás szabályait és az óvintézkedéseket, mert a koronavírus-pandémia még körülbelül három hétig növekvő tendenciát fog mutatni.


Április 6-a és 12-e között 18,9%-kal nőtt a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma az előző héthez képest Romániában – közölte az Országos Közegészségügyi Intézet.

Az esetek 51%-át Suceava, Hunyad, Temes, Neamţ megyében és Bukarestben jegyezték.

A koronavírussal diagnosztizált páciensek elhalálozásának 60,4%-át Suceava, Hunyad, Arad és Temes megyében, illetve Bukarestben regisztrálták.

A halálesetek 71%-a 60 év fölötti betegek esetében történt. 65%-uk férfi.

A koronavírusos halottak 82%-a legalább egy másfajta betegségben is szenvedett.

A pozitív tesztek aránya az utóbbi két hét során átlagosan 11,8% volt.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: