Meghirdette ifjúsági pályázatait Hargita Megye Tanácsa

A pályázatokat május 16-áig lehet benyújtani

Tematikus és cseretáborok szervezését, képességfelmérő és érettségi vizsgákra való felkészítők szervezését, szemléltető és didaktikai eszközök vásárlását (2500 lej alatt/darab), ifjúsági tevékenységek szervezését partnerségben a Hargita megyéhez hasonló hagyományokkal rendelkező megyék szervezeteivel, intézményeivel, versenyek, tudományos tevékenységek szervezését támogatja idei ifjúsági programja révén Hargita Megye Tanácsa. A pályázati programból finanszírozzák továbbá az iskolák által kezdeményezett egészségmegőrző program keretében az utazási költségeket az I-VIII. osztályos tanulóknak a sportolási lehetőségekhez való hozzáférés biztosítása érdekében, egyetemisták, diákok önkéntesi és gyakornoki tevékenységét, felszerelések beszerzését a fiatalok gasztronómiai ismereteinek elmélyítése, V-VIII. osztályos diákok műhelytevékenységének és szaktudásának fejlesztése érdekében (mindkét esetben 2500 lej alatt/darab), szakmai tapasztalatcserék szervezését (tangazdaságok, mintafarmok, gyárak látogatása), az erdei iskola program tevékenységeit,pályaorientációs szakmai tevékenységeket, az after school programokat és a más intézményekhez benyújtott pályázatok önrészét.

A kiírásra pályázhatnak a Hargita megye területén ifjúsági tevékenységet folytató  alapítványok, egyesületek, szervezetek és egyházak, amelyek a romániai törvények szerint létrehozott és bejegyzett jogi személyek. A vissza nem térítendő támogatás nem fordítható profitorientált tevékenységre. Az ifjúsági pályázat idei előirányzott keretösszege 250 000 lej.

– Hargita Megye Tanácsa prioritásként kezeli a fiatalok ügyét, ennek szellemében szenteltük a tavalyi évet az ifjúságnak Hargita megyében. Munkánk során egyik legfontosabb feladatnak tekintjük a fiatalok itthon tartását, illetve hazavonzását. Meggyőződésünk, hogy kitartó munkával itthon is lehet boldogulni, számos olyan programot hoztunk létre, amely a szakképzésben, a vizsgákra, felvételikre való felkészülésben, a pályaorientációban vagy a vállalkozói készségek fejlesztésében segíti a fiatalokat. Partnerként tekintünk a fiatalokra, akikre szükségünk van Székelyföld fejlesztése érdekében. Ezúton is felhívjuk a figyelmüket, hogy használják ki a pályázati lehetőségeket! – mondta a meghirdetett pályázat kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– Úgy vélem, kötelességünk lehetőséget biztosítani a fiataloknak, hogy fejlődni tudjanak, és megtalálják a boldogulás lehetőségét itthon. Ehhez járul hozzá évről évre Hargita Megye Tanácsának pályázati programja. Arra biztatom a fiatalokat, hogy legyen bátorságuk nagyot álmodni, kilépni a komfortzónájukból, merjenek fejlődni, vállalkozni – fogalmazott Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsa pályázatokért felelős alelnöke.

A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában május 16-án 12 óráig, valamint a területi irodákban május 16-án 10 óráig lehet benyújtani (Székelyudvarhely: 1918. December 1. út  9. szám, Székelykeresztúr: Szabadság tér 55. szám, II. emelet, Gyergyószentmiklós: Szabadság tér 12. szám, Maroshévíz: Nicolae Balcescu sugárút, 14 sz., II emelet, 214-es iroda).

A pályázati űrlapokat on-line a következő linken: http://www.hargitamegye.ro:8090/?lang=huvalamint elektronikus formában a ferenczjudit@hargitamegye.ro e-mail címre is szükséges elküldeni.

A vissza nem térítendő támogatás az ifjúsági programmal kapcsolatos dokumentációban leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely elérhető a www.hargitamegye.ro oldalon, illetve beszerezhető Hargita Megye Tanácsának székhelyéről (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda), kapcsolattartó személy: Ferencz Judit, telefon: 0266 207700/1308, e-mail: ferenczjudit@hargitamegye.ro.

Kérem ossza meg ismerőseivel: