Megnyílnak március 15-étől a várólisták a koronavírus elleni oltásra

Előjegyzést a platformon, vagy telefonon lehet kérni

Megnyílnak március 15-étől a várólisták a koronavírus elleni oltásra – közölte pénteken a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV).

“Amikor elérhető lesz az előjegyzés az általános népesség számára, akkor a platformon mindenki számára láthatóvá válnak mind a meglévő, mind a 2021 áprilisában aktiválandó oltási központok. Amikor elfogynak a helyek egy oltási központban, megnyílik a várólista’ – írja a CNCAV sajtóközleményében.

A várólistán szereplő személyek értesítése az országos oltási stratégia értelmében meghatározott elsőbbségi kategóriák, valamint a regisztráció időrendjében történik:

 2a. kategória (veszélyeztetett populáció): 65 évesnél idősebb vagy krónikus betegségben szenvedő személyek;
 a 2b. kategória: a kulcsfontosságú területek dolgozói;
 a harmadik szakaszban oltásra jogosult személyek (általános populáció).

“A jelentkező előjegyezheti magát oltásra, és ha a kiválasztott központban nincs szabad hely, dönthet úgy, hogy feliratkozik a várólistára. Ezt követően egy adott oltási központban adódó üres helyek csak az illető központban feliratkozott személyek számára lesznek elérhetők. A prioritási sorrend a következő: veszélyeztetett lakosság 75%, kulcsfontosságú területek dolgozói 25%. Ha maradnak még üres helyek, a harmadik szakaszban oltásra jogosult személyek (általános populáció) következnek.

Ez azt jelenti, hogy minden egyes oltási központban lesznek helyek mind a veszélyeztetett, mind a kulcsfontosságú területen dolgozó, mind az általános népesség számára, és az oltási sorrendet a prioritási sorrend függvényében kell meghatározni.

Előjegyzést a platformon, vagy telefonon lehet kérni.

Azok számára, akik a várólistán vannak, a következő procedúra érvényes:

 Ha egyénileg kért előjegyzést a platformon, akkor amint elérhetővé válik egy hely abban az oltóközpontban, amelynek a várólistáján szerepel, az érintett személy értesítést kap, belép a platformra, és kiválasztja a neki megfelelő időpontot. Ha 24 óra alatt nem jelentkezik be, kap egy újabb értesítést. Amennyiben további 24 óra alatt sem jelentkezik, marad a várólistán (de elveszíti korábbi pozícióját), a program a helyet másnak ajánlja fel.

Ha telefonon iratkozott fel, amint elérhetővé válik egy hely, értesítik és előjegyzik. Ez esetben semmilyen más megerősítés nem szükséges.

Bárki átiratkozhat egyik oltóközpont várólistájáról egy másik oltóközpont várólistájára.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: