Megújul, professzionális berendezésekkel gazdagodik a poliklinika

A régió egyik legmodernebb járóbeteg-ellátója lesz a gyergyószentmiklósi, annak az uniós támogatásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően, amely professzionális orvosi eszközök, berendezések vásárlását és az épület állóképességének javítását teszi lehetővé.

A beszerzésre kerülő orvosi eszközök közül elsőként a csontsűrűségmérő érkezett meg ma a kórházba, hamarosan egy nagy felbontású emésztőrendszeri videoendoszkóp és egy az agyi elektromos tevékenység mérésére alkalmas EEG-készülék leszállítása is várható.

Az említettek mellett olyan professzionális berendezések, felszerelések gazdagítják majd a poliklinika eszköztárát, amelyek hiánya miatt eddig más városba kellett utaznunk bizonyos vizsgálatokért. Ilyen például a komputertomográf (CT), a különböző vizsgálatokra alkalmas EKG-készülékek és az emlőrákszűréshez használt digitális mammográfiás készülék is – hogy csak néhányat említsünk a beszerzésre kerülő eszközök közül. Mindez óriási előrelépést jelent a helyben végezhető orvoslásban.

Bár a beruházás java részét új gépek vásárlása teszi ki, beépül a poliklinika tetőterének kihasználható felülete is, ahol laborhelyiségek lesznek kialakítva.

A járóbeteg-szakrendelők felszereltsége eddig hiányos volt, a meglévő orvosi képalkotó berendezések is már idejüket múlták. A pályázati forrásból megvalósuló fejlesztések keretein belül ezeket cseréljük most újakra, korszerűekre, hogy egészségügyi intézményünket felzárkóztassuk a legmodernebbek, legfelszereltebbek sorába.


Nagy Zoltán polgármester

Kérem ossza meg ismerőseivel: