Meleg időre számíthatunk a következő két hétben

A pünkösdi hosszú hétvégén sok helyen lehetnek záporok

Többnyire szép, meleg időben lesz részünk a következő két hétben, sok helyen az ilyenkor megszokottnál magasabb hőmérsékleti értékekre kell számítani, a pünkösdi hosszú hétvégén, azaz június 1-je és 5-e között azonban szinte mindenütt várhatók záporok – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) előrejelzéséből.

Erdélyben szerdáig fokozatos felmelegedés várható, a hét harmadik napjára 28 Celsius-fokos csúcshőmérsékletet jósolnak. Június 3-a és 7-e között 22-23 fokos nappali átlaghőmérséklettel kell számolni, utána 25 fok körüli értékek várhatók. Éjszaka e hét elején 6-7 fokig hűl a levegő, június 1-jén 12-13 fok, jövő héten pedig 10 fok körül alakul az éjszakai átlaghőmérséklet. Május 31-étől minden nap lehet kisebb esőzésekre számítani, jelentősebb mennyiségű csapadék június 1-jén, illetve 5-én és 6-án eshet.

A Bánságban és a Körösök vidékén melegebb lesz, mint ilyenkor általában, szerdáig 26-30 fok között alakul a nappali, 11 és 15 fok között az éjszakai csúcshőmérséklet. Jövő héten a legmagasabb hőmérsékleti értékek 26-28, a legalacsonyabbak 13-14 fok körül várhatók. Június 1-jén kiterjedt területeken várhatók esőzések, de június 4-e és 11-e között is előfordulhatnak elszórt záporok.

Máramarosban is nagyon meleg lesz szerdáig, amikorra 29 Celsius fokos csúcshőmérsékletet jósolnak. Ezt követően június 3-áig fokozatosan csökken a hőmérséklet, majd újabb felmelegedés következik, és június 9-én ismét 26 fokos nappali csúcshőmérsékletre kell számítani. Éjszaka 9-14 fokig hűl majd a levegő, záporokra május 31-én és június 1-jén, illetve június 5-6-án és 9-10-én van kilátás.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: