Meleg, száraz napok várhatók a következő két héten

Kéthetes meteorológiai előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn közzétett kéthetes előrejelzése szerint szeptember 19-éig meleg idő várható, a csapadék előfordulásának valószínűsége pedig a régiók zömében kicsi lesz.

Erdélyben a következő napokon 21-24 fokos nappali csúcshőmérséklet várható, az éjszakák viszont hűvösek lesznek: 6-10 fokig, a medencékben pedig akár 1-3 fokig is lehűlhet hajnalra a levegő. Szeptember 10-e és 13-a között az átlagosnál melegebb lesz, főleg nyugaton és délnyugaton, ahol a hőmérők 23-26 fokot is mutathatnak napközben, 9-13 fokot éjszaka, valamivel kevesebbet a medencékben. A kéthetes periódus utolsó napjaiban ismét lehűl a levegő, szeptember 15-e után valószínűleg visszatérnek az esőzések.

A Partiumban és a Bánságban a következő napokban 22-25 Celsius-fokos nappali és 8-12 fok közötti éjszakai hőmérsékletre számíthatunk, ami megfelel a sokéves szeptemberi átlagnak. 10-e és 14-e között melegedés áll be, nappal 25-27 fokot is mutathatnak a hőmérők, és éjszakánként sem lesz hűvösebb 10-15 foknál. Utána lehűl, és ismét az időszakra jellemző lesz az időjárás. Szeptember 14-15-e után megnő a csapadék valószínűsége.

Hegyvidéken a következő napokban hűvös lesz az időjárás, a nappali hőmérséklet átlagosan 9 és 16 fok között, az éjszakai 3 és 9 fok között alakul. A leghidegebb az 1700 méteres tengerszint feletti magasságban lesz, itt akár fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet. Ezt követően felmelegedés várható, majd a kéthetes periódus utolsó napjaiban lehűlés jön. A hegyekben is csapadékhiányos napok következnek, szeptember 17-éig csak időszakos, gyenge esőzések várhatók.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: