Mindent óvintézkedést megtesznek a képességvizsgák és az érettségi során

A kormány tartalékalapjából táblagépeket fognak biztosítani a rászoruló tanulóknak


A hatóságok minden intézkedést meghoznak annak érdekében, hogy “a lehető legnagyobb mértékben” csökkentsék a COVID-19 fertőzés kockázatát azon tanulók körében, akik idén teszik le az országos képességfelmérő vizsgát és az érettségit – mondta csütörtökön Ludovic Orban miniszterelnök.

Orban Craiován tett látogatása során azt mondta, a képességvizsgák és az érettségi során minden óvintézkedést megtesznek a COVID-19 terjedésének megakadályozása érdekében. Az iskolákat fertőtlenítik, a tanulók és tanárok csakis maszkot viselve léphetik át az iskola küszöbét, a tantermekben pedig kis létszámú tanuló fog egyszerre vizsgázni, a fizikai távolságtartásra vonatkozó előírások betartásával.

A miniszterelnök hangsúlyozta, a fiatalok számára fontos mérföldkő mindkét vizsga – a képességvizsga és az érettségi -, amelyre éveken át tanultak, és amely meghatározza későbbi karrierjüket. ‘A diákok készültek ezekre a vizsgákra, amelyek későbbi fejlődésüket is befolyásolják. Meggyőződésem, hogy végső soron a szülők is meg fogják érteni, hogy kicsi a kockázat’ – válaszolta Orban arra az újságírói kérdésre, hogy ki kezeskedik azért, hogy a képességvizsgázó, illetve érettségiző diákok nem fognak megfertőződni a koronavírus okozta COVID-19 betegséggel.


A kormány a tartalékalapjából fog táblagépeket vásárolni azoknak a tanulóknak, akiknek nincs meg a technikai lehetőségük részt venni az on-line tanítási órákon. Ugyanebből az alapból fogja biztosítani a szájmaszkokat is a veszélyeztetett személyek számára – mondta csütörtökön Ludovic Orban miniszterelnök.

laptop

A csütörtök esti kormányülés kezdetén Orban közölte: Klaus Iohannis államfővel folytatott tárgyalásai nyomán arra a döntésre jutott, hogy a kormány tartalékalapjából táblagépeket szereznek be azoknak a diákoknak, akiknek körülményeik nem engedik meg, hogy bekapcsolódhassanak az on-line zajló tanításba.

Ugyanakkor a járvány miatt veszélyeztetett, kiskeresetű személyek számára szájmaszkokat fog biztosítani a kormány az említett tartalékalapból – mondta Orban.


Forrás: www.agerpres.ro

Címfotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Kérem ossza meg ismerőseivel: