„Minél többen oltatjuk be magunkat, annál előbb térünk vissza a normalitáshoz”

Arafat megkapta a COVID-19 elleni oltást

Minél több ember oltatja be magát a koronavírus ellen, annál előbb térünk vissza a normalitáshoz – jelentette ki hétfőn Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője, miután megkapta a vakcinát.

‘Arra kérek mindenkit, hogy oltassa be magát. Én ma (hétfőn – szerk. megj.) megkaptam az oltást, semmiben nem különbözött az influenza elleni oltástól’ – nyilatkozta Arafat.

Nyomatékosította, hogy az elkövetkező napokban az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) alkalmazottai körében folytatódik az oltás.

‘Ez egy normalitási gesztus. Én alig vártam, hogy rám kerüljön a sor, és ígéretet tettem, hogy ezt a nyilvánosság előtt teszem, hogy bebizonyítsam: mi is azt tesszük, amit a lakosságnak javasolunk. (…) Én arra kérek mindenkit, hogy értse meg: az oltás jelenti jelenleg a reményt, ez az út vezet a leggyorsabban vissza a normalitáshoz, ha minél többen beoltatják magukat. Az oltás nem kötelező, de biztonságos, ingyenes’ – fejtette ki Arafat.

A katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője arra kérte a lakosságot, hogy ‘ne hallgasson a vakcináról szóló megalapozatlan kijelentésekre’, hanem azokat vegye figyelembe, amelyek tudományosan megalapozottak.

‘Ez volt az első dózis, a következőt február 1-jén kapom meg. Számomra nagyon könnyű volt, én évente beoltatom magam influenza ellen, és elmondhatom, hogy ebből a szempontból semmi különbség nincs a két oltás között’ – magyarázta Arafat.

Véleménye szerint az oltási kampány jól halad, ‘nem állunk sem nagyon jól, sem nagyon rosszul’.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: