Mozgalmas a Figura februárja

Bartha Boróka Kibeszélőshow lesz vasárnap

Sikeres brassói vendégszereplésből tért vissza a Figura Stúdió Színház a hét elején; folyatódik a Színész házon kívül projekt februári, első kiadása Bartha Borókával; zajlanak a próbái a Figura legújabb produkciójának.

Teltház fogadta Brassóban Figura Stúdió Színház vendégjátékát: Tennessee Williams A vágy villamosa című darabját Botond Nagy rendezésében láthatta a brassói közönség a Sică Alexandrescu Színház nagytermében. Az előadást közönségtalálkozó követte, ahol élénk beszélgetés alakult ki a brassói közönség és az előadás alkotói között.

A hétvégén folytatódik a februári Színész házon kívül. A hónap folyamán Bartha Boróka színésznő került a figyelem középpontjába: meglátogattuk az otthonában, ahol a gyerekkoráról, pályaválasztásáról és szabadidős tevékenységeiről mesélt a kamerának, majd kipróbálhatta magát a vendéglátói szakmában a K&K Bistro jóvoltából. Február 23-án, vasárnap este 19 órától a színházban található YourLivingRoomban kibeszélő-show keretén belül Bartha Borókáról egykori színpadi partnerei, barátai és családja mesélnek: színházi anekdoták és eddig nem hallott történetek kerülnek majd terítékre a színésznő munkásságáról és személyes életéről. A kibeszélő-show lényege, hogy az est címszereplője egy ideig csupán megfigyelőként vesz részt a beszélgetésen. Az eseményre a belépés ingyenes!

Javában zajlanak a Figura Stúdió Színház legújabb produkciójának próbái. A nagysikerű Három nővér után újabb Csehov-mű színpadra állításával készül Albu István rendező. A Sirályt Csehov drámaírói pályafutásának első állomásaként tartják számon, habár korábban már több színpadi műve jelent meg nyomtatásban.

Kiadójának címzett levelében Csehov így nyilatkozik a készülő darabról: „Egy darabon dolgozom, nem kevés élvezettel, azzal együtt, hogy elég komoly erőszakot teszek a színpadi konvenciókon. Komédia (…) négy felvonásban, tájképpel (tóra néző kilátással), rengeteg beszéd az irodalomról, kevés akció és rengeteg szerelem.” A nagyszínpadi stúdiótérben megvalósuló előadás bemutatójára március végén kerül majd sor.

A produkció díszletének megvalósításához a színház újfent kéri a gyergyóiak hozzájárulását: könyveket, folyóiratokat, füzeteket gyűjtenek.  Az adományokat a színház irodalmi titkárságára várják hétköznaponként 9-15 óra között.

Kérem ossza meg ismerőseivel: