Működik az oltásra jelentkezők internetes platformja

A második szakasz jogosultjai iratkozhatnak fel

Működik az oltáskampány második szakaszára érvényes online platform https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, amelyen most már a 65 év fölöttiek és krónikus betegek is regisztrálhatnak – közölte péntek este a Különleges Távközlési Szolgálat (STS).

A platform néhány órán át nem működött, amíg a távközlési szakértők az első szakaszról a másodikra való átálláson dolgoztak.

A STS közölte: az aktualizált platformot az előző változathoz képest könnyebben kezelhetővé tették az érintettek – 65 év fölöttiek, krónikus betegek, háziorvosok, munkáltatók – számára.


Díjazzák a lakosságot túlórában beoltó egészségügyi alkalmazottakat

Azok az orvosok, akik a következő hónapokban a lakosság COVID-19 elleni beoltásán fognak dolgozni túlórában, minden pluszban ledolgozott óráért 90 lejt fognak kapni. Az asszisztensek 45 lejt, a nyilvántartást vezetők 20 lejt kapnak majd minden túlóráért – közölte pénteken az egészségügyi miniszter.

Vlad Voiculescu közölte: a döntést sürgősségi rendelet formájában hozza meg a kormány, majd a Törvényhozási Tanács elé kerül, hogy mielőbb hatályba léphessen.

A miniszter hozzátette: a rendeletben bruttó összegekről van szó.


Az immunizálási kampányban részt vevő háziorvosok minden oltásra feliratkozott páciens után minimum 30 lejt kapnak

A háziorvosok minimum 30 lejt fognak kapni minden páciensük után, akit felírnak a COVID-19 ellen beoltandók várólistájára, majd utólag is figyelik a beoltott állapotát – közölte Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter péntek esti sajtótájékoztatóján.

Ez az összeg 50 lejre nőhet, ha az illető családorvos oltásra alkalmas pácienseinek több mint fele jelentkezik oltásra, és 60 lejre, ha ez az arány a 60 százalékot is meghaladja.


V. Voiculescu: Egészségügyi biztosítás nélkül is kérhető az influenza elleni oltás

Egészségügyi biztosítás nélkül is kérhető az influenza elleni oltás – jelentette ki péntek este Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter.

‘Mindenki kérheti az influenza elleni oltást, ha van egészségügyi biztosítása, ha nincs’ – nyilatkozta a tárcavezető a Victoria palotában tartott sajtóértekezletén.

Voiculescu kifejtette: jóváhagyta az éves influenza elleni oltási kampány kiterjesztését minden lakossági csoport számára, anélkül, hogy létezne prioririzálás kockázati csoportok szerint.


Az oltáskampány második szakaszában immunizálják a hajléktalanokat és a fogyatékossággal élőket is

Az oltáskampány második szakaszában immunizálják a hajléktalanokat és a fogyatékossággal élőket is – jelentette ki péntek este Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter.

‘A fogyatékkal élőkkel együtt beoltják ezek családtagjait is” – nyilatkozta a tárcavezető a Victoria palotában tartott sajtóértekezletén.

Voiculescu kifejtette: vita folyik arról, hogy még mely területek számítanának kulcsfontosságúnak (felmerült például a bevásárlóközpontokban és a bankokban dolgozók esete), de egyelőre az eredetileg kiadott listához tartják magukat.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: