N. Tătaru: Nehéz hónap következik

A járványgörbe október közepe után csökkenhet

Az iskolakezdés és a helyhatósági választások miatt nehéz hónap következik, arra lehet számítani, hogy – ha mindenki betartja az óvintézkedéseket – a járványgörbe október közepe után kezd csökkenni – jelentette ki közszolgálati televízió hétfő késő esti műsorában Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

A tárcavezető elmondta: jelenleg 43 olyan település van, ahol a fertőzöttségi arány 3 ezrelék fölött van, ezekben online kezdődik az oktatás.

14 olyan település van, ahol a fertőzöttségi arány 1 és 3 ezrelék között van, ezekben vegyes oktatás lesz.

2728 településen a fertőzöttségi arány 1 ezrelék alatt van, itt a gyerekek az osztályokban kezdik az iskolát, betartva a kötelező a fizikai távolságtartás és a higiénia szabályait.

Amennyiben egy osztályban egy gyerek koronavírustesztje pozitív lesz, a gyereket elkülönítik, és az osztály 14 napra karanténba vonul.

Ha egy iskolában három különböző osztályban egy-egy gyerek tesztje pozitív lesz, az iskolát 14 napra bezárják.

Az egészségügyi miniszter elmondta: szeptember közepén megérkeznek az első szállítmányok a tárca által rendelt hárommillió grippe elleni oltásból.

Tătaru arra számít, hogy miután sokan arra panaszkodnak, hogy a koronavírus ellen nincs védőoltás, beoltatják magukat az influenza ellen meglévő vakcinával.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: