N. Tătaru: Nem akarunk a gyermekekkel és a tanárokkal kísérletezni

Tartsuk be a szabályokat

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter hétfő este a védőmaszk használatára, a fizikai távolságtartásra és a kézfertőtlenítésre vonatkozó szabályok betartására buzdított az iskolákban, nyomatékosítva, hogy ezek be nem tartása olyan kísérletezéshez vezetne, amelyet a kormány nem enged meg magának.

‘Van néhány dolog, amit fenn kell tartanunk: a védőmaszk, a fizikai távolságtartás, a fertőtlenítőszer. Tartsuk meg és be ezeket a szabályokat. Azt hiszem senki nincs felkészülve arra, hogy a gyermekekkel és a tanárokkal kísérletezzen’ – fejtette ki Tătaru a Digi 24 műsorában.

A minisztert arról kérdezték, hogy lenne-e bátorsága ahhoz, hogy a németországi Baden-Württemberg tartomány vezetőihez hasonlóan az iskolákra bízza a döntést a védőmaszk órákon való használatának kötelezővé tételével, vagy az énekórákon való énekléssel kapcsolatban.

‘Mi nem beszéltünk bátorságról, hanem óvatossági intézkedésekről. Ha majd azt tapasztaljuk, hogy alacsony a közösségi terjedés, hogy minden körülmény adott a fizikai távolság betartásához, amikor biztosak lehetünk benne, hogy a higiéniai szabályokat betartják, illetve, hogy van fertőtlenítőszer is, gondolkodunk ezen. Jelenleg azonban nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezt megengedjük’ – válaszolta a miniszter.

Leszögezte, a szabályok betartása eddig ‘jó eredményekhez vezetett’ Romániában, és nem akarnak kísérletezgetni, a kormány ezt nem engedheti meg magának.

Hozzátette, az említett németországi iskoláknak ‘van egy bizonyos standardjuk’; nagy osztálytermeik vannak, amelyekben biztosítani tudják a megfelelő fizikai távolságot a tanulók közt, emiatt megengedhetik maguknak, hogy ne tegyék kötelezővé a maszk használatát a tanórákon.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: