Nagyobb biztonság lesz a kórházunkban

Hamarosan állandó hivatásos őrző-védő szolgálat vigyázza a rendet

Az elmúlt héten történt sajnálatos incidens után számos egyeztetést folytattam a kórház és a rendőrség vezetőivel, az egészségügyi intézményben dolgozók képviselőivel, valamint a város és a megye különböző hatóságainak vezetőivel. Ezeknek egyetlen célja volt: olyan intézkedéseket hozni, hogy Gyergyószentmiklós legfontosabb egészségügyi intézményében soha többet ne fordulhasson elő az, ami megtörtént, az orvosok és a személyzet minden tagja teljes biztonságban végezhesse a munkát mindannyiunk érdekében.

Ma Ioan Proca prefektussal történt személyes egyeztetésem során megvizsgáltuk  azokat a lehetőségeket, amelyeket a törvény megenged ilyen esetekben.

Az eddigi lépések eredményeként napokon belül állandó hivatásos őrző-védő szolgálat vigyáz a kórház nyugalmára, addig a rendőrség és a csendőrség biztosít állandó felügyeletet. Hamarosan további biztonsági intézkedések is érvénybe lépnek a kórházban, mint amilyen a térfigyelő kamerarendszer modernizálása, vészcsengő üzembe helyezése, a beléptető rendszer biztonságossá tétele.

Mindeközben a nyomozóhatóságok is végezték a maguk feladatát. Ezúton tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy Marosvásárhelyen elfogták azt a gyergyószentmiklósi lakhelyű személyt, aki a gyanú szerint bántalmazta a kórház sürgősségi osztályán ügyeletet teljesítő orvost és asszisztensét.

Abban bízom, hogy az igazságszolgáltatás a lehető legszigorúbban jár el az ügyben.


Nagy Zoltán polgármester

Kérem ossza meg ismerőseivel: