Nagyobb számú fertőzöttről érkezett jelentés

Az egészségügyi miniszter elővigyázatosságra int

Csütörtökön nagyobb lesz a koronavírussal fertőzött új esetek száma, jelentette ki Nelu Tătaru egészségügyi miniszter, felszólítva a lakosságot, hogy mindenki tartsa be a higiéniai szabályokat.

‘Ma (csütörtök – szerk. megj.) sajnos nagyobb lesz az új esetek száma, de remélem, hogy az elkövetkező napokban helyreáll a dolog. Felszólítom a lakosságot, hogy továbbra is tartsa be mindenki a higiénia és a fizikai távolságtartás szabályait. (…) Sok lazító intézkedést bevezettünk már. (…) Amint azonban látták, a szabályok be nem tartása, illetve a helyzet bagatellizálása, az előírások be nem tartására vonatkozó felbujtás nagy mértékben hozzájárult az esetszám növekedéséhez’ – mondta Tătaru.

Arra a kérdésre, hogy csütörtökön nagyobb számú új esetet fognak-e jelenteni, Tătaru így válaszolt: ‘Igen, 460 új esetet. Ez nem tölt el aggodalommal minket. Elővigyázatosságra int’.

Kifejtette, hogy július elsejére további lazító intézkedéseket készítenek elő, és reméli, hogy a helyzet lehetővé teszi ezek bevezetését.

‘Ha lesznek is megszorítások, azok pontosan meghatározott helyzetekre és helyekre fognak vonatkozni’ – tette hozzá az egészségügyi tárca vezetője.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: