Nagyon alaposan elő kell készíteni az új tanévet

Nem tudni, hogyan alakul a járvány, minden helyzetre fel kell készülni

Nagyon alaposan elő kell készíteni az új tanévet, a szakhatóságoknak minden lehetőséggel számolniuk kell – hangsúlyozta pénteken a miniszterelnök.

Ludovic Orban azt mondta, nem tudni, hogyan alakul a járvány, ezért minden helyzetre fel kell készülni, a hatóságoknak biztosítaniuk kell a megfelelő infrastruktúrát, logisztikát ahhoz, hogy a pedagógusok bármilyen körülmények között tanítani tudjanak.

“Nagyon alaposan és körültekintően kell előkészíteni a tanévkezdést, készüljenek fel mindenre. Én bízom önökben, bízom a romániai tanárok ama képességében, hogy bármilyen helyzethez alkalmazkodni tudnak, közel tudják tartani magukhoz diákjaikat, akkor is, ha nem lehetnek valamennyien jelen a teremben, akkor is, ha optikai kábelen és a számítógép képernyőjén keresztül kell tartaniuk a kapcsolatot” – fogalmazott Orban a Bukarestben megszervezett Telesuli-gálán mondott beszédében.

A kormányfő ugyanakkor megköszönte a képességfelmérő és az érettségi megszervezésében részt vett tanárok munkáját, hangsúlyozva, a vizsgák kapcsán indított “agresszív kampány” dacára, annak ellenére, hogy egyesek arra buzdították a szülőket, ne engedjék gyerekeiket részt venni a vizsgákon, ezeket végül “példás körülmények között” tartották meg.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: