Nagyon szigorú intézkedésekre van szükség a jelenlegi járványhelyzetben

Aki nem tartja be a szabályokat, szankcióban részesül

Nagyon szigorú intézkedésekre van szükség a jelenlegi járványhelyzetben, ezért szankcióban részesülnek azok, akik nem tartják be a szabályokat – jelentette ki Klaus Iohannis államelnök csütörtökön.

‘A helyzet a következő: 1350 páciens, 35 elhalálozás, nő a betegek száma. Mi, én, a kormány, a felelős hatóságok készen állunk kezelni ezt az új válságot. Ma megbeszélést tartottam a belügyminiszterrel, illetve a rendőrségért és a katasztrófavédelemért felelős két államtitkárral, és egyetértettünk, hogy nagyon szigorú intézkedésekre van szükségünk. Kedves románok, minden egyes szociológiai felmérés arra mutat, hogy 90%-uk betartja a szabályokat, maszkot visel és betartja a fizikai távolságot. Köszönöm! Többségük megértette, hogy fegyelemre van szükség. Aki ezt nem értette meg, bírságot fog fizetni. Mindenkinek kötelező módon be kell tartani a szabályokat, hogy együtt féken tudjuk tartani ezt a betegséget, a járványt’ – mondta az államfő a Cotroceni-palotában adott sajtónyilatkozatában.

Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy az intenzív osztályok ágyainak a fele már foglalt és szigorú intézkedésekre van szükség, hogy a járványt kordában lehessen tartani.

‘Nagyon szigorú intézkedésekre van szükségünk. Számítok rátok, kedves románok, hogy betartjátok ezeket a szabályokat, aki pedig nem tartja be, viselni fogja a törvényes következményeket’ – szögezte le Iohannis.

Az államfő megbeszélést tartott csütörtökön a koronavírus-járvány jelenlegi helyzetéről Marcel Vela belügyminiszterrel, Raed Arafat belügyi államtitkárral, a katasztrófavédelmi főosztály (DSU) vezetőjével és Bogdan Despescu vezető rendőrkvesztorral, belügyi államtitkárral.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: