Narancssárga riasztást adtak ki 16 megyére a várható viharok miatt

26 megyére és a fővárosra sárga riasztás érvényes

Kedd estig érvényes narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) vihar veszélye miatt 16 megyére, köztük erdélyi megyékre is. Huszonhat megyében és a fővárosban sárga riasztás van érvényben.

A meteorológusok szerint kedden 14 órától 22 óráig Erdély déli és keleti részén, a Kárpát-kanyar térségében, valamint helyenként Munteniában és Dobrudzsában felhőszakadásokra, gyakori villámlásokra, viharos szélre és jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 35-40, helyenként akár az 50-70 litert is négyzetméterenként.

A másodfokú riasztás a következő megyéket érinti: Tulcea, Konstanca, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Brassó, Kovászna, Hargita, Vrancea, Bákó, Szeben és Vâlcea.

Ugyancsak kedd este 10 óráig sárga riasztás érvényes több erdélyi, munteniai, dobrudzsai, olteniai és moldvai megyére, valamint a hegyvidéki területekre. Itt is záporok, zivatarok, időnként erősebb széllökések várhatók, a lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25-30, elszórtan a 40 litert négyzetméterenként.

A sárga riasztás Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galac, Vrancea, Bákó, Neamţ, Suceava, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Krassó-Szörény, Hunyad, Arad, Fehér, Bihar, Szilágy, Kolozs, Maros, Beszterce-Naszód és Máramaros megyére, valamint Bukarestre vonatkozik.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: